Woont u alleen en heeft u een kamer over?

Het woningtekort in Nederland is een groot en een groeiend probleem. Vooral aan betaalbare huurwoningen is een schreeuwend gebrek en daarvan zijn met name jongeren en studenten de dupe. Tegelijkertijd stijgt het aantal alleenwonende ouderen explosief. In Nederland zijn er op dit moment meer dan 500.000 alleenstaande 75-plussers en dat aantal neemt tot 2052 toe tot 1,3 miljoen. Veel ouderen zouden dat liever anders zien, want de helft van de mensen boven de 75 jaar geeft aan zich eenzaam te voelen en het alleen wonen niet leuk te vinden.

Proefwonen

Voor een nieuw programma is MAX op zoek naar ouderen die een kamer over hebben voor een leuke, jonge huisgenoot. U wordt gekoppeld aan een geschikte huisgenoot, die graag de handen uit de mouwen steekt en zorgt voor een beetje gezelschap. U biedt een kamer aan tegen een kleine vergoeding en helpt een student of starter in woningnood uit de brand. Na een week lang proef wonen, beslissen jullie samen of jullie onder 1 dak verder gaan.

Word ik door mijn deelname gekort op AOW?

De deelnemers van het programma krijgen een deskundige toegewezen, die hun individuele fiscale situatie en bijkomende kosten in kaart brengt. Eventuele financiële consequenties komen zo vooraf naar voren én worden meegenomen in de onkostenvergoeding die de huurder betaalt. Daarnaast is de gemeente bij dit traject betrokken, zodat deelnemers niet als meerpersoonshuishouden worden aangemerkt of gekort worden op AOW.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en ziet u het wel zitten om een jongere of starter in huis te nemen? Meld u dan aan via onderstaand formulier!

Oproep: heeft u een kamer over?

 • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

 

Geef een reactie

Reactie

 1. peter64juitede says:

  van de woningstichting mag ik geen kamers verhuren
  toch zou dit een groot deel van de eenzaamheid onder ouderen kunnen oplossen
  een ander aspect is dat de jongere een deel in het huis zou kunnen helpen inplaats van een deel van de huur
  ook de uitkerings gerechtigden zouden hier een kans moeten krijgen om hun toch al karige inkomen op te beteren
  een gemiste kans