Koningin Juliana

Herinneringen en verhalen gezocht over koningin Juliana

In het najaar van 2022 is er in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling te zien over koningin Juliana: De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Maar voor de tentoonstelling is de Nieuwe Kerk op zoek naar herinneringen en verhalen over Juliana.

Rood-wit-blauw-Juliana-busje

Voor die verhalen reist de Nieuwe Kerk de komende weken met een busje door het hele land op zoek naar ooggetuigen en anekdotes. Het busje is niet te missen, want hij is opvallend rood-wit-blauw. De reis start op de Dam voor de deur van de Nieuwe Kerk in Amsterdam op donderdag 28 april 2022.

Door het hele land

Daarna gaat de reis door het hele land. Het busje bezoekt plekken waar koningin Juliana op bezoek is geweest en pleinen, straten en scholen die naar haar vernoemd zijn. Een selectie van de herinneringen en anekdotes is te zien op de tentoonstelling. De eeuw van Juliana is te zien in de Nieuwe Kerk vanaf 15 oktober 2022 t/m 10 april 2023.

Deel uw herinnering over koningin Juliana

Heeft u een anekdote die u wilt delen? Kijk voor de route van het busje op de site. Wilt u een herinnering of anekdote over koningin Juliana delen? Stuur dan een mail naar de Nieuwe Kerk.

Op 16 mei 2022 besteedt De MAX! aandacht aan dit project. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een antwoord