Gezocht: verhalen over de wederopbouw

In de MAX-serie In de voetsporen van de bevrijding volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. Tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog, zaten gevechten die voor velen het begin van veel leed betekenden. Maar aan alles komt een eind. Na 5 jaar van onderdrukking, verzet, Jodenvervolging, bombardementen en gebrek aan vrijwel alle levensmiddelen en brandstoffen is Nederland eindelijk weer vrij. Hoewel het nog een lange tijd zou duren voordat het leven weer enigszins normaal zou worden.

Op zoek naar verhalen over de wederopbouw

In navolging van deze serie is MAX op zoek naar verhalen over de wederopbouw: de periode ná de oorlog, de periode van herstel. Verhalen over het opbouwen van de steden die in puin lagen, de mensen die terug keerden uit de (werk) kampen, de berechting van mensen die ‘fout’ waren geweest, de Marshallhulp, de Jaren 50 en boterhammen met tevredenheid, het begin van de verzorgingsstaat, de verzuiling en nog veel meer.

Verhalen die het verdienen om gedeeld te worden. Heeft u verhalen of herinneringen aan de wederopbouw? Of kent u iemand wiens verhalen verteld moeten worden? Laat het ons weten via onderstaand formulier

Oproep: deel uw verhalen en herinneringen over de wederopbouw

  • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.