Gezocht: tekeningen van Anton Pieck

In 2020 is het 125 jaar geleden dat Anton Pieck geboren werd. Voor het Anton Pieck Museum aanleiding om in februari van dit jaar met een uitgebreide overzichtstentoonstelling te komen. Maar het museum is nog op zoek naar tekeningen. Want in het kader van 75 jaar vrijheid is het museum op zoek naar tekeningen die Pieck heeft gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Pieck helpt in de Tweede Wereldoorlog mensen aan vervalste persoonsbewijzen. “Dat deed hij zo goed, dat niemand door had dat het om een vervalsing ging. Hij heeft ook mensen in huis genomen die hij van eten voorzag. Het eten kreeg hij door het te ruilen voor tekeningen.” Het museum is op zoek naar de tekeningen uit die tijd. Aangezien Pieck op dat moment in het Noord-Hollandse Overveen woont, is de kans groot dat in die regio wellicht nog zogeheten oorlogstekeningen te vinden zijn. “Die willen we graag aan de collectie toevoegen”, aldus conservator van het museum Francine Oonk.

Heeft u zo’n ruil- of oorlogstekening? Of kent u wellicht iemand die zo’n tekening heeft? Laat het ons weten via onderstaand aanmeldformulier.

Gezocht: oorlogstekeningen van Anton Pieck

  • Sleep bestanden hierheen of
    • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

    Geef een reactie