Resultaat: 3 op de 5 winkelt graag alleen

Uw mening telt! Daarom is het MAX Opinie Panel in het leven geroepen. Regelmatig onderzoeken wij via een vragenlijst wat er in uw wereld speelt. Vervolgens delen wij de resultaten op MAX Vandaag. Dit keer staat kleding centraal.

Uitgaven

Meer dan de helft van het panel geeft maandelijks 0 tot 50 euro aan kleding uit. Bijna een kwart doet het met 50 tot 100 euro en nog geen 10 procent spendeert 100 tot 150 euro. De rest geeft maandelijks meer dan 150 euro uit aan het kopen van nieuwe kleding. Sparen of geld opzij leggen voor aankopen doet maar 8 procent van de ondervraagden. De meerderheid van ons panel winkelt het liefste alleen, maar de partner gaat ook wel eens mee.

Kledingstijl

De kledingstijl van het panel wordt het vaakst omschreven als comfortabel. Daarna kunnen de meesten zich vinden in sportief, klassiek, modern en kleurrijk. Ook wordt een mix van deze stijlen gewaardeerd. Andere voorbeelden die we voorbij zagen komen zijn tijdloos, apart, alternatief en extravagant. De 50-plusser kent dus een uiteenlopende kledingsmaak.

Kleuren en patronen

Ruim 43% van ons panel draagt het liefste de kleur blauw. Maar ook zwart wordt door 1 op de 5 graag gedragen. Rood, grijs, paars en bruin zijn minder populair. Patronen op kleding blijken ook niet in trek bij de ondervraagden. Ruim 2 op de 3 ondervraagden kiest voor patroonloze kleding. Als er wel een patroon op de kleding staat, zijn dat in de meeste gevallen strepen. Bloemetjes zijn matig populair, maar voor stippen en dierenprints wordt al helemaal niet vaak gekozen.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. Veder says:

    Bedekkend. Van mij mag er heus ook behalve sjaals de hoofddoeken in de Europese mode komen. Géén boerka’s. Uitersten en extremen in de kleding vermijden. Het moet niet uitdagend zijn en niet buitenissig of te opvallend. De schaarse kleding die de laatste jaren de mode hier bepaalt vind ik niet mooi; vrouwen worden er niet mooier van. Ik vind dat vrouwen meer mode-onafhankelijk zouden moeten worden.

    Dat er nu meer aandacht is om met oude kleding weer nieuwere te maken, is toe te juichen en het is milieuvriendelijk ook nog. Helaas ben ik zelf absoluut geen ster met naaien en zeker geen kleding naaien.

  2. ELIONORA says:

    IK HEB AL JÁREN M´N EIGEN SMAAK EN DOE NOOIT MEE AAN DE VOORGESCHREVEN MODE EN KLEUREN….MIJN LIEVELINGSKLEUREN ZIJN…ZWART..GECOMBINEERD MET PAARS..OKER…BORDEAU…GROEN…EN NOG EEN PR. HERFST-TINTEN…ZONDER PATRONEN OF BLOEMETJES SOMS EEN KLEINE VEEG…(KRIJG VAAK COMPLIMENTJES)