Resultaat: 3 op de 4 vindt MAX van toegevoegde waarde

Uw mening telt! Daarom is het MAX Opinie Panel in het leven geroepen. Regelmatig onderzoeken wij via een vragenlijst wat er in uw wereld speelt. Vervolgens delen wij de resultaten op MAX Vandaag. Dit keer staat 10 jaar MAX centraal.

MAX

3 op de 4 ouderen vindt dat MAX een toegevoegde waarde heeft op het omroepbestel. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat MAX hun beeld van 50-plussers op een positieve manier heeft veranderd. Voor bijna 2 op de 5 panelleden is dat beeld nu positiever dan 10 jaar geleden. Op de vraag of MAX een vernieuwende omroep is, zegt een ruime meerderheid van bijna 3 op de 4 ja. Ook zijn bijna 9 op de 10 respondenten van mening dat MAX laat zien dat 50-plus volop meedoet in de maatschappij.

In de maatschappij

Volgens het panel zijn de belangrijke redenen waarom het beeld van de 50-plusser in de afgelopen jaren is veranderd de volgende: de omgang met 50-plussers in de MAX-programma’s, de manier waarop 50-plussers zichtbaar zijn op televisie en hoe er in het nieuws over 50-plussers wordt gepraat. Bijna alle panelleden beamen dat 50-plussers midden in de samenleving staan, 50-plussers waardevolle werknemers zijn, 50-plussers vitaal en actief zijn en betere sociale vaardigheden hebben dan jongeren. Opvallend is echter dat 2 op de 3 respondenten het niet eens zijn met de stelling dat 50-plussers willen vasthouden aan het verleden.

Opvallende uitspraken

“MAX is de enige omroep die problemen en conflictsituaties met senioren serieus neemt en behandelt, zonder senioren het gevoel te geven met een been in het graf te staan.”

“Heerlijk dat er zoveel aandacht is op verschillende vlakken van de samenleving.”

“MAX voldoet aan een duidelijke behoefte die in de komende jaren alleen maar groter zal worden.”

Geef een antwoord

Reacties (19)

  Janssen says:

  Ik ben blij met omroep Max.
  Heb net het programma over eenzame ouderen bekeken,aflevering 1 en 2 en vind het geweldig!
  Integer en niet betuttelend gemaakt,een feest om naar te kijken en heel herkenbaar…..

  virgina says:

  ik vind Max een fijne omroep voor de 55+ kijk er graag naar

  h.storm says:

  Eindelijk een goede omroep voor de ouderen,wij genieten iedere dag van MAX omroep ,mijn petje af voor Jan Slachter daar kunnen de commerciele zenders een voorbeeld aan nemen met hun vele geld wat ze verdienen met de reclames,alle ouderen behoren lid van MAX te zijn,ga zo door de sociale uitstraling is weer terug in onze maatschappij.

  peter61j says:

  max moet zeker blijven.
  het is nu op het moment de beste nl tv zender(programma)

  herhil@orange.fr says:

  Blij met MAX, maar nog blijer als Jan Slagter een politieke partij opricht want de andere ouderenpartijen hebben er tot nu toe niets van gebakken! Ik denk dat er veel steun voor zal zijn.

   jang says:

   Max is natuurlijk een top omroep.
   Maar politiek niet aan beginnen Jan.
   Juist omdat het zonder politiek ,omroep Max d.m.v Jan Slagter ,laat zien waartoe het in staat is ,is het gedrag van die politiek vaak beschamend.
   Ga alsjeblieft zo door ik vind de omroep echt geweldig ,en zal het binnen mijn mogelijkheid zeker steunen.
   Als ik naar Dokter Deen kijk zie ik niet alleen drie oudjes maar vooral het met respect met elkaar omgaan
   Dat is meer dan alleen nostalgie.
   Natuurlijk is Max proms gericht op ouderen maar een concert van BB king is dat ook.
   De prachtige balans welke ik in de programma’s vind laat de samenleving niet alleen de ouderen zien maar ook het respect met ouderen en jongeren te samen.
   Het zegt mij dat we ook voor de ouderen in nood moeten zorgen zo als we opa vroeger in huis hadden.
   Naar mijn bescheiden mening was het hoog tijd een omroep als Max. Jan dankjewel

  pepe says:

  Graag wil ik even kwijt waarom toch altijd bij raad de plaats nooit maar dan ook nooit voor BRABANT of LIMBURG gekozen word terwijl hier zo ontzettend veel te zien is, elke middag kijken wij omdat het een erg leuk programma is
  maar hier ergeren wij ons groen en geel aan is het zo moeilijk om ook eens aandacht te geven aan deze gebieden van Nederland want ons land is groter dan alleen het noorden wij voelen ons daarom achter gesteld.

  ELIONORA says:

  SINDS KORT BIJ MAX VANDAAG…..ONDANKS DAT WIJ AL MEER DAN 10JR.LID ZIJN VAN DE CLUB VAN MAX!!! IK WIL HET GRAAG KORT SAMENVATTEN….OM TE BEGINNEN,,,HR.JAN SLAGTER , PETJE,PET AF….VOOR ALLES WAAR U AAN DENKT,EN GEDAAN HEEFT EN NOG DOET…B.V. DE T.V. PROGRAMMA´S…ETC….HET MAX-MAGAZINE MET DE DUIDELIJKE INDELING & LETTERS,(IK BEN N.L.VISUEEL GEHANDICAPT) HÉÉRLIJK OM TE LEZEN!! P.S. WAT LEES IK NU..ZIJN ER PLANNEN VOOR EEN POLITIEKE PARTIJ? WOW,GOED IDEE!!

  jan bijl says:

  Men vergeet en dat vind ik in en in triest voor zo’n uitje moet je men wel geld hebben kloothommels. En men kan amper de maand rond komen! Zo introduceert het Nationaal Ouderenfonds het waardeloze project Match, dat is een Klup-app,

  Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Om daar iets tegen te doen is er de Week tegen Eenzaamheid. In het hele land worden activiteiten ondernomen om mensen uit hun isolement te krijgen.

  https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/familie-relatie/samen-sterk-tegen-eenzaamheid/

   MAX Vandaag says:

   Beste Jan Bijl, bedankt voor uw reactie. Er zijn inderdaad initiatieven waarbij samen (betaalde) uitjes ondernomen kunnen worden, maar veel van de initiatieven die wij bespreken in het artikel Samen sterk tegen eenzaamheid zijn juist kosteloos. Bij Match wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van vrijwilligers en bij MAX 50plusnet kan er naast samen uitjes ondernemen ook worden gekozen voor bijvoorbeeld samen wandelen of samen praten.

  ytsje says:

  Nu schijnt het zo te zijn dat Hendrik Groen weer op tv komt, Maar dat geeft niet de realiteit weer van wat er nu in een verpleeghuis afspeelt mijn moeder is er 8 jaar geweest maar niet aanwezig de grootste aantal jaren ook mijn vader heeft er 5 jaar gewoond en die was direct al niet aanwezig. Dus ik erger mij GROEN en GEEL aan dit domme gedoe. Maak een film die de waarheid weergeeft dan kijk ik misschien ook wel weer.

  ytsje says:

  Verder ben ik al jaren lid van max en lees het graag hoor en de meeste programma’s vind ik mooi nu keek ik ook altijd naar we zijn er bijna maar dat komt op middag en dan kijk ik niet tv dan heb ik wel wat anders te doen.

  Jammer dat u dit doet en ik vraag mij af waarom want ik denk dat er veel mensen niet kijken op middag.

  klontje says:

  Ik kijk regelmatig naar programma’s van MAX. Het zijn programma’s die passen bij een hogere leeftijd. En men probeert ook nog te bereiken dat elk wat wils krijgt. 100% kan je het niemand naar de zin maken denk ik, maar luister naar wat de mensen willen en probeer er aan te voldoen.
  Denk ook eens aan het stimuleren van mensen die knutselen, fotograferen( maar dan in stereo waar men diepte in foto’s ziet), schrijven van verhalen o.a. over plaatselijke geschiedenis, verzamelaars . Er wordt veel verzameld, maar jammer genoeg ook veel weggegooid waarvan men denkt dat het geen waarde heeft. En dat is jammer.
  Ook de meer bijzondere hobby’s zoals microscopie mogen wel wat aandacht hebben. Ik ben er oud mee geworden, ben nu 91 jaar, en hou me nog bezig met hobby’s !!

  Frans4sure says:

  Max is ok… 🙂

  Nelly Wolthers says:

  Ik ben allang geen 50-plusser meer en sinds heel kort kijk ik digitaal naar MAX, en ik heb net de serie “Langs de Rijn” gezien en vond het fantastisch. Ga nu verder met kijken naar andere programma’s.
  Heel fijn is het dat ik probleemloos op mijn Mac naar de programma’s van MAX kan kijken. Zou wel graag per programma een positief oordeel willen geven.
  Voorlopig vind ik het een heerlijke omroep, waarvan ik vroeger altijd dacht dat hij niet bij mij zou passen. I was wrong!

  Gerard1949 says:

  Vele jaren lid geweest van de NCRV.
  Toen Henk Mochel werd onslagen, was voor mij de maat vol.
  Na het ontslag van de omroepsters, modat zij te oud waren was het ontslag voor mij de reden, om mijn lidmaatschap op te zeggen.
  Toen Cees Grimbergen ontslagen werd stuurde ik een woedende brief naar de NCRV gids.
  Werd niet geplaatst.
  Maar werd doorgestuurd naar Cees.
  Kreeg een bedankbrief van hem.
  Bij Max kreeg hij een nieuwe kans.
  Zoals vele afgedankte van de Publieke en Commerciele.
  Nu kunnen we nog steeds genieten van de weerberichten van Piet Paulusma.

  Therese Poulain says:

  De financiële onderneming is gespecialiseerd in alle gebieden van kredietverlening.
  Wij bieden u aanbiedingen die aangepast zijn aan al uw financieringsbehoeften met een persoonlijke lening en investeren in uw grote projecten.
  Dit is voorbehouden aan bedrijven en serieuze mensen die op zoek zijn naar een lening om hun projecten te financieren.
  Wij bieden leningen aan particulieren: consumentenleningen, woningleningen, kredietaankopen, schuldaankopen om alle schulden te consolideren in één enkele lening, schoolleningen voor studenten, autoleningen.
  Wij begeleiden de financiering van uw projecten, zoals de bouw van uw huis, kantoren, uw bedrijf of een project waarvoor externe financiering nodig is. Neem voor meer informatie over het aanbod contact met ons op.

   MAX Vandaag says:

   Het e-mailadres in bovenstaande reactie is verwijderd, conform de voorwaarden voor het plaatsen van reacties.

  Dirck says:

  Leuk, in vele Rubrieken hier een sluikreclame waar de mail is verwijderd.

  Jammer, zou graag vragen stellen en niets afnemen, totaal verwijderen reclame is nog beter!
  Maar verkopen hier, daar zijn andere kanalen toch voor.