Resultaat: 1 op de 5 koppels heeft ruzie over geld

Uw mening telt! Daarom is het MAX Opinie Panel in het leven geroepen. Regelmatig onderzoeken wij via een vragenlijst wat er in uw wereld speelt. Vervolgens delen wij de resultaten op MAX Vandaag. Dit keer staat ruzie om geld centraal.

Woordenwisseling

Van ons panel heeft 1 op de 5 koppels meerdere keren per jaar ruzie over geld. Op de vraag waar het dan precies over gaat, worden meerdere antwoorden gegeven. Zo geeft de helft aan dat de partner andere prioriteiten heeft waar geld aan moet worden besteed. Een kwart vindt dat de partner te gierig of juist te gul is met het uitgeven van geld.

Rekening

Meer dan de helft van de ondervraagden heeft hun geldzaken gezamenlijk geregeld. Dat betekent een gedeelde rekening en geen privérekening meer. Een kwart heeft zowel een eigen rekening als een gezamenlijke rekening. En bijna 1 op de 7 samenwonende ouderen deelt geen rekening, maar beheert zelf de eigen centen.

Verdeling

Ook vroegen wij ons af hoeveel onze panelleden bijdragen aan een gezamenlijke rekening. Bijna 1 op de 3 staat allebei evenveel af. 1 op de 5 draagt bij naar rato, dus ieder hetzelfde percentage aan inkomen. Er is ook een klein deel dat helemaal niets stort op de gedeelde rekening.

Geef een antwoord

Reacties (4)

 1. jokejan says:

  Wij hebben al 48 jaar twee rekeningen en dat bevalt prima.

 2. Janssen says:

  Wij hebben allebei een eigen rekening ,maar ook een pas waar mee we op elkaars rekening kunnen kopen of pinnen.
  Ruzie over geld hebben we nooit,zonde van de energie en tijd 🙂

 3. anne says:

  51 jaar getrouwd alles is een.

 4. sjorsje says:

  We hebben al meer dan 50 jaar een gezamenlijke rekening. af en toe hebben we een meningsverschil over de besteding en verdeling van de gelden.
  Maar meestal komen we daar wel uit.