Resultaat: 2 op de 5 ouderen gaat met eigen auto op vakantie

Uw mening telt! Daarom is het MAX Opinie Panel in het leven geroepen. Regelmatig onderzoeken wij via een vragenlijst wat er in uw wereld speelt. Vervolgens delen wij de resultaten op MAX Vandaag. Dit keer staat reizen centraal.

Vakantie in eigen land

De meerderheid van ons panel gaat 2 keer per jaar op vakantie. Meer dan de helft is weleens met een georganiseerde reis meegegaan. Een kwart van het panel geeft aan minder dan een keer per jaar op vakantie te gaan. De favoriete vakantiebestemmingen zijn Nederland, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Vervoer

Als ons panel op reis gaat, gebeurt dat in 2 op de 5 gevallen met de eigen auto. Een kwart pakt het vliegtuig. De caravan hangt bij 1 op de 10 ouderen achter de auto. Het minst populaire vervoersmiddel? De vouwwagen. Niemand uit ons panel neemt die nog mee op reis.

Contact thuisfront

Bijna de helft van de ondervraagden zegt contact te onderhouden met het thuisfront via de telefoon. 2 op de 5 daarvan stuurt elkaar berichten via WhatsApp, 3 op de 10 een sms. Een kwart gaat er goed voor zitten en stuurt een mail om de achterblijvers op de hoogte te houden. Ook geeft 3 op de 10 aan dat ze helemaal geen behoefte hebben aan een wifi-verbinding op reis. De rest kan internet in het verblijf wel waarderen.

Opmerkelijke uitspraken

“Volgend jaar gaan we gewoon weer kamperen in eigen land. Nederland is een mooi land. Regen calculeren we in.”

“Wij wonen permanent in ons vakantieland in Hongarije dus we hebben geen behoefte meer om te reizen.”

“Wij gaan niet op vakantie want we hebben alle dagen al vakantie (lees: AOW).”

Wist u dat 1 op de 5 graag zelf kookt met lokale producten op vakantie?

 

Geef een antwoord

Reacties (10)

  MaxVandaag says:

  Tot mijn grote verbazing lees ik onder het kopje vervoer, dat geen van de panelleden met een vouwwagen op reis gaat. Wij bedienen ons nu al zo’n 15 jaar van een zogenoemde tenttrailer, een wat stoerdere vouwwagen. Het slapen onder het katoenen tentdoek is een genot en de huidige vouwwagens en tenttrailers hebben ruime en comfortabele bedden. Vorige week was ik op zaterdag bij de dealer voor een kleine aanpassing aan mijn trailer, en ik zag daar minimaal 3 leeftijdgenoten (60+) in showroom snuffelen tussen al dat moois wat daar staat. Veel leeftijdgenoten stappen over op een kleinere zuinige auto en daarmee kun je prima reizen met vouwwagen erachter. Nee, volgens mij groeit het aantal klapwagen gebruikers alleen maar.

   Dirck says:

   Deze vouw wagens? Ik weet dat losse tent of vouwwagen deze laatste makkelijker is.
   Maar een aanhanger kan ik gehele jaar gebruiken, vouw wagen niet in koudere maanden.
   Voor ouderen is een Caravan of Camper kopen met Toilet en douche de wens, niet de Emmer in hoekje, dat is maar behelpen.

   Nu 8 jaren later vele Camper plekken in Spanje & Portugal overvol gezien.
   Corona proef ook het Carnaval gezien, biertje drinken, naar toilet omdat iets teveel was en niet koud, vanuit de Camper met 21 graden gestookt!
   In 2022 en 2023 mooi alles gezien, vliegen hoeft niet meer en Tolweg vrij is langer onderweg maar je ziet veel meer!
   De Vouw wagen is leuk als je op die plek ook een auto wilde hebben, net als Caravan maar dan lichtere. voor kleine auto…
   maar ik heb E bike rekje en dus niet de Budget versie kopen waar alleen normale op mogen!

   Alles veranderde en kijkers zijn nog geen kopers, wel gezien, info gekregen en kocht een Kampeerauto!

  Elsnu says:

  Even geleden heb ik het opinieonderzoek ingevuld over duurzaam leven en rekening houden met het milieu.
  Bij de vraag of ik een hybrideauto of een gewone auto heb zou de vraag kunnen staan of ik zo wie zo een auto heb.
  En gezien mijn leeftijd ben ik met pensioen! Dus ik ga niet meer naar mijn werk.
  Uw opiniemakers die de vragen samenstellen zouden daar wat beter op moeten letten.
  Er zijn genoeg mensen die tegenwoordig ervoor kiezen om geen auto te hebben, en alleen gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer!

   MAX Vandaag says:

   Beste Elsnu, hartelijk dank voor uw reactie. Bij de vraag of u in een energiezuinige auto rijdt hadden we de antwoordmogelijkheden inderdaad anders kunnen opzetten. Nu was er wel de mogelijkheid ‘nee’, maar we begrijpen dat een extra mogelijkheid ‘nee ik heb geen auto’ een goede aanvulling was geweest. Bij de vraag of u met de auto, openbaar vervoer of fiets naar uw werk gaat stond overigens wel de antwoordmogelijkheid ‘nee ik werk niet’. We nemen uw bevindingen zeker mee in volgende Opinie Panels.

   Johannus H A Groenen says:

   juist!

  Roy Brinkhof says:

  Beste iedereen,

  alvast excuses voor het gebruiken van deze weg, we zijn opzoek naar mensen die met de caravan op vakantie gaan.

  Wij (een groep studenten werktuigbouw) zijn bezig met het ontwerp van een trekhaak met een ingebouwde kogeldruk meter. Nu zijn we benieuwd in hoe verre jullie als caravan gebruikers rekening houden met de kogeldruk en hoe deze gemeten wordt. Daarvoor hebben we een kleine enquête gemaakt (vijf vragen). Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn deze in te vullen?

  http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=2878

  Alvast bedankt

  AnnemieMH says:

  Nee, gaan soms met de auto, maar meestal met het vliegtuig en auto huren aldaar. USA, Indonesië, Maleisia,Zuid Afrika, Namibia etc. Heerlijk.
  En zeker nooit kamperen, vreselijk houden wij echt niet van, altijd wel op onze comfort gesteld.
  Wij zijn daarom geen echte Nederlanders, want die houden van kamperen…

  Frans4sure says:

  Lekker met eigen Uppie met zijn tweetjes “”en route””…. bevalt prima. Plezieriger dan vliegen. Nederland leuk, Belgie, Duitsland dito… Beetje voorbereiden… Neem alle tijd… ga ergens naartoe en stop onderweg wanneer je iets leuks wilt bekijken…. blijven we lekker doen 🙂

  g.koster says:

  Wij hebben een reis geboekt naar Griekenland in mei , maar nog niet betaald

  Moeten wij de reissom overmaken of kunnen wachten tot er mee duidelijkheid is over het corona virus?

  mvg Koster