Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Vr 7 mei 2021 17:10 NPO 1 42 min
Herhaald op 10 mei 2021 NPO 1

Sven Ratzke neemt je mee in de wereld van jazz, klassiek en pop

Te gast: Sven Ratzke, Jan Schulting, Jorg Massen, Harmke van der Werf, Hannie Schulting, Erik van Muiswinkel en Edwin Spee.

Helaas zijn de deuren van de theaters nog altijd op slot, maar de creatieve geest van Sven Ratzke heeft daar wat op gevonden: Songs in a cabaret.

Topsporters staan veel in de schijnwerpers, maar hun ouders doorgaans niet. Harmke van der Werf wilde juist hun verhaal horen. Ze schreef het boek Kampioensouders, waarin ze gesprekken voerde met de ouders van topsporters. Een van die ouders is Hannie Schulting.

Kleinkunstenaar Erik van Muiswinkel vertaalde Disney’s Aladdin naar het Nederlands. De musical is vanaf september 2021 te zien.

Gedragsbioloog Jorg Massen van de Universiteit Utrecht onderzocht samen met zijn Amerikaanse collega Andrew Gallup 1250 verschillende dierengeeuwen. Hun conclusie: een groter brein leidt tot langer gapen.

En Edwin Spee, man van Bibian Mentel komt vertellen over het boek LEEF, waarin je leest hoe Bibian na elk slechtnieuwsgesprek snel de knop omzet en hoe ze er heel bewust voor kiest om te leven.