Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Do 21 december 2017 17:10 NPO 1 40 min
Herhaald op 22 december 2017 NPO 1

In de gloria voor Peter Koelewijn!

Te gast: onder anderen Peter Koelewijn, Frank Wiering en Lucretia van der Vloot.

Peter Koelewijn wordt bijna 77 jaar! De eerste echte rocker die Nederland in de jaren '60 onveilig maakte en daar in zijn lange carrière met talloze hits eigenlijk nooit meer mee is opgehouden. Geen wonder dat er nu ter gelegenheid van zijn 77ste verjaardag een theaterprogramma tot stand is gekomen waarin Peters omvangrijke repertoire behalve door hemzelf ook door een groot aantal muzikale vrienden als Guus Meeuwis, Helmut Lotti en Ruth Jacott wordt uitgevoerd. Peter Koelewijn en Vrienden zal 29 december, op zijn verjaardag, worden uitgezonden en nu is hij al bij ons te gast om te vertellen waarom we daar met z’n allen naar moeten kijken.

Verder: op Eerste Kerstdag begint op NPO2 de vijfdelige VPRO-serie Het succes van de kringloopwinkel, waarin wordt getoond dat het fenomeen kringloopwinkel niet alleen commercieel een schot in de roos is, maar ook sociaal een ongekend succes. Kringloopwinkels zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten, weer met elkaar praten en elkaar helpen. We spreken hierover met regisseur Frank Wiering. Hij volgde voor deze serie een aantal bijzondere mensen die hun hart aan de kringloop verpacht hebben en ziet hen als de ware parels die daar te vinden zijn.

En zangeres Lucretia van der Vloot komt langs. Ze brengt rond de feestdagen een hommage aan haar grote idool Gladys Knight en is van plan om volgend jaar een heel soloprogramma rond deze soullegende en haar Pips op de planken te brengen. Wij willen graag van Lucretia weten hoe haar enthousiasme voor de muziek van Gladys is ontstaan en ze treedt voor ons op.