Familie-uitzending

Te gast: Jan en Sanne Terlouw, Ruurd-Jelle van der Leij, Robèrt van Beckhoven, Elske en Femke de Walle en Patrick van Veen.

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw en zijn dochter Sanne Terlouw schuiven aan. Samen schreven ze al meerdere boeken en hun nieuwste boek is 'De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde'. Een spannende roman over een feest dat lang verzwegen familiegeheimen naar boven haalt.

Verder: natuurfotograaf Ruurd-Jelle van der Leij werkte als cameraman mee aan de film 'Wad' van Ruben Smit. Nu verschijnt binnenkort 'De Nederlandse Meeuwengids' die hij samen met Merijn Loeve samenstelde en waarin alle twaalf meeuwensoorten die ons land rijk is in kaart worden gebracht. Ruurd-Jelle is helemaal gek van meeuwen en bij ons vertelt hij waarom.

In de keuken Robèrt van Beckhoven. Hij gaat bakken met tulpenbeslag. Wat heeft dat met tulpen te maken? De Meester Patissier legt het uit.

Ze begonnen ooit samen als FeEl, maar toen Elske vol voor de muziek ging, studeerde Femke af als journalist. Toch zorgen de familiebanden bij hen er voor dat ze nog met grote regelmaat samen op het podium staan. En de zussen De Walle zijn nu ook samen bij ons.

Patrick van Veen is net terug uit Tanzania, onder meer om onderzoek te doen naar Bavianen en Chimpansees. De apendeskundige vertelt aan onze tafel wat hij heeft meegemaakt.