Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 9 november 2017 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 10 november 2017 NPO 1

De mooie kanten van mantelzorg

Antje Monteiro, documentaire over kindsoldaten en de stem van de introverte mens.

Een op de zes Nederlanders combineert een baan met de zorg voor een naaste. En hoe zwaar het ook kan zijn, mantelzorg heeft ook heel veel mooie kanten. Op de Dag van de Mantelzorg, onthult Antje Monteiro voor alle mantelzorgers een bijzonder mozaiek. Samen met mantelzorger Anissa Mentink komt ze vertellen over het mozaïek, wat de mantelzorg voor hun eigen levens betekent en natuurlijk ook de mooie momenten die ze hebben meegemaakt.

Verder: Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos werkten jarenlang aan de documentaire 'No place for a rebel' over de Oegandese kindsoldaat Opono. De film won al diverse prijzen op internationale fimfestivals en is nu ook te zien in verschillende filmhuizen en bioscopen. De makers schuiven bij ons aan.

En de introverte mens krijgt steeds meer een stem. Denk aan David Bowie, Barack Obama en Angela Merkel. Dat is de conclusie van introvert Liesbeth Smit, ze schreef over dit fenomeen het boek 'Ik moet nog even kijken of ik kan'. Hoe dit precies zit, legt ze aan ons uit.