Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 19 maart 2018 17:10 NPO 1 40 min
Herhaald op 20 maart 2018 NPO 1

De kleding van koningin Máxima

Te gast: Josine Droogendijk, Tijs van den Brink, André Donker, Janny van der Heijden, Barry Steele & Friends, Els Lokker en Vincent Veenman.

Modejournaliste Josine Droogendijk blogt al jaren over de kleding van het koninklijk huis en dan met name over de outfits van koningin Máxima. Haar website is inmiddels uitgegroeid tot de populairste royaltysite van ons land en nu is er weer een nieuw boek van haar hand: De magie van Máxima. Bij ons vertelt ze wat de kledingstijl van onze koningin zo uniek maakt en of ze misschien toch nog weleens een verbeterpuntje opmerkt.

Verder: een gesprek met EO-presentator Tijs van den Brink. Zijn programma Adieu God is inmiddels het tiende seizoen ingegaan, en ook ditmaal bezoekt Tijs in elke aflevering een bekende Nederlander die ondanks een religieuze opvoeding de kerk vaarwel heeft gezegd. Brengen de argumenten die zij hadden om van hun geloof te vallen Tijs zelf weleens aan het twijfelen?

En boswachter André Donker is in de Zeeuwse wateren op zoek gegaan naar de zeldzame Oranje plooislak die recent werd gesignaleerd op een duiklocatie bij de Brouwersdam; een bijzondere vondst want van deze zeeslak werd lang gedacht dat hij in de Nederlandse kustwateren was uitgestorven. Heeft André hem daadwerkelijk aangetroffen?