Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Wo 30 januari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 31 januari 2019 NPO 1

Brexit, Rembrandt, eenden, Heel Holland Bakt en meer!

Te gast: Kees Boonman, Annechien Steenhuizen, Iris Frederix, Marion Pauw, Karin Mössenlechner, André Donker, Hanneke Borkent en The Rocket Man.

Politiek commentator Kees Boonman is bij ons te gast om ons bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen rond de Brexit. En we hebben het natuurlijk ook over de spanningen tussen de Nederlandse coalitiepartijen rond het kinderpardon.

En 2019 is uitgeroepen tot het Rembrandtjaar, daarom is vorige week de serie 'Project Rembrandt' van start gegaan. Een programmaserie gepresenteerd door NOS Journaal-presentatrice Annechien Steenhuizen, waarin de kijker niet alleen meer te weten komt over onze beroemdste kunstschilder, maar waarin gepassioneerde schildertalenten proberen om zich als ware leerlingen van Rembrandt alle technieken van het oude schildersambacht eigen te maken. Annechien is bij ons te gast samen met kunstenares Iris Frederix die de kandidaten in deze afvalrace coacht.

Ook schrijfster Marion Pauw zit aan tafel. vorige week verscheen haar nieuwe psychologische roman 'De Experimenten' en daar valt genoeg over te vertellen.

Verder een gesprek met de Nederlandse ambassadeur in Maleisië, Karin Mössenlechner. Ter gelegenheid van de jaarlijkse ambassadeursconferentie is zij even in ons land en dat is een mooie aanleiding om bij ons langs te komen.

Met André Donker hebben we het over eenden. Onze boswachter legt uit hoe het komt dat ze zo goed kunnen lopen op ijs.

En Hanneke, die vlak voor de finale de tent moest verlaten, vertelt over haar Heel Holland Bakt-avontuur.

Tenslotte een optreden van The Rocket Man – A Tribute To Sir Elton John, waarin de Britse zanger en entertainer Jimmy Love in de huid kruipt van wereldster Elton John en samen met zijn band één van diens klassiekers ten gehore brengt.