Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 13 juli 2021 19:05 NPO 1 48 min
Herhaald op 14 juli 2021 NPO 1

Breng Tanja Thuis - Tijd voor MAX Special

Een speciale live-uitzending om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. De ouders van Tanja doen eenmalig hun verhaal. De feiten komen nog één keer langs, Glennis Grace zingt een favoriet nummer van Tanja en er zijn diverse sprekers te horen, waaronder criminoloog Simon Vuyk die al meer dan 30 jaar samenwerkt met Peter R. de Vries.

Peter R. de Vries kondigde woensdag 23 juni de inzamelingsactie via www.stichtingdegoudentip.nl aan en inmiddels is er al meer dan een half miljoen euro opgehaald. Doel is om tenminste 1 miljoen euro in te zamelen. Tijdens de uitzending is een belteam bereikbaar op 0800-1336. Het initiatief is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip.

Simon Vuyk, bestuurslid Stichting De Gouden Tip, vaste eindredacteur en vriend van Peter: “Een miljoen voor de actie Breng Tanja Thuis. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders.”