The Great British Sewing Bee

Informatief

10 hobbykleermakers zetten hun naald en draad in de strijd om hun ontwerp- en naaikwaliteiten te bewijzen, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett.

Vanaf 21 juni 2020
Elke zondag om 21.30 uur op NPO 1
(8 afleveringen)

Zo 16 augustus 2020 21:35 NPO 1 51 min
Herhaald op 22 augustus 2020 NPO 1

De finale

Een spannende ontknoping waarin de 3 finalisten strijden om de titel van beste hobbykleermaker van Groot-Brittannië. Ze krijgen 3 avondkledingopdrachten.

Het is tijd voor de finale! De spannende ontknoping waarin de 3 finalisten strijden om de titel van beste hobbykleermaker van Groot-Brittannië. Ze krijgen 3 avondkledingopdrachten. Daarbij komen allerlei geavanceerde technieken bij elkaar; van tailleren tot hoogwaardig ontwerpen en de zorgvuldige verwerking van luxe stoffen.

Allereerste vragen juryleden Patrick Grant en Esme Young de deelnemers het ingewikkeldste kledingstuk tot nu toe te maken: een double-breasted gilet. Zelfs als ze de ingewikkelde technieken onder de knie hebben, wacht de deelnemers een enorme uitdaging. Het gilet moet namelijk binnenstebuiten - dus blind - in elkaar worden gestikt.
Daarna krijgen de deelnemers nog een laatste kans om hun ontwerp-instinct te tonen in de metamorfose. Ze moeten oude vitrage omtoveren tot magnifieke avondkleding die zo de rode loper op kan.
Voor de laatste, allerbelangrijkste maatwerkopdracht van de serie proberen de deelnemers hun zelfgekozen modellen - die bestaan uit vrienden en familieleden - een elegante strapless avondjurk aan te meten.

Als de laatste steek gestikt is en de modeshow gelopen, komen de vrienden en familie van de deelnemers erbij om samen met oud-deelnemers de finale te vieren. Maar als de jury eenmaal tot een besluit gekomen is, kan er maar 1 de winnaar zijn.