The Great British Sewing Bee

Informatief

10 hobbykleermakers zetten hun naald en draad in de strijd om hun ontwerp- en naaikwaliteiten te bewijzen, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett.

Vanaf 21 juni 2020
Elke zondag om 21.30 uur op NPO 1
(8 afleveringen)

Zo 2 augustus 2020 21:35 NPO 1 50 min
Herhaald op 8 augustus 2020 NPO 1

Aflevering 6

Voor de kwartfinalisten breekt de week van de Britse en Ierse stoffen aan. Ze beginnen met de patroonopdracht waarin juryleden Patrick en Esme de deelnemers vragen om een linnen werkjack te maken.

Voor de kwartfinalisten breekt de week van de Britse en Ierse stoffen aan. Ze beginnen met de patroonopdracht waarin ze deze week worden beoordeeld op hun kleermakersvaardigheden, want juryleden Patrick Grant en Esme Young vragen de deelnemers om een linnen werkjack te maken. Het is een kledingstuk vol complexe technieken, met een stof die snel kreukt en rafelt. En om het nog zenuwslopender te maken, moeten ze het patroon van Patrick exact volgen.

Daarna volgt de metamorfose, waarin de deelnemers hun inspiratie moeten vinden langs de Britse kust, door ligstoelen en parasols, gemaakt van stevige traditionele tijk, in 90 minuten om te toveren tot een stijlvol kledingstuk.

Voor de laatste opdracht komen de modellen naar het naaiatelier voor speciaal aangemeten jas, gemaakt van wol die de deelnemers ergens op de Britse eilanden gevonden hebben. Het is het grootste kledingstuk waar ze zich bij de Sewing Bee tot nu toe aan gewaagd hebben, en de deelnemers moeten ook nu weer al hun kleermakerstalent aanspreken om te zorgen dat hun jas perfect afhangt en past.

Wiens wollen jas wordt de trots van Groot-Brittannië en wie gaat de mist in en loopt zo een van de felbegeerde plekken in de halve finale mis?