The Great British Sewing Bee

Informatief

10 hobbykleermakers zetten hun naald en draad in de strijd om hun ontwerp- en naaikwaliteiten te bewijzen, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett.

Vanaf 21 juni 2020
Elke zondag om 21.30 uur op NPO 1
(8 afleveringen)

Zo 19 juli 2020 21:30 NPO 1 50 min
Herhaald op 25 juli 2020 NPO 1

Aflevering 4

Joe Lycett zorgt voor de vrolijke noot terwijl de deelnemers in het diepe springen met een patroon voor een gevoerd badpak.

Het magazijn ligt nu vol technische stoffen, want de 7 overgebleven thuiskleermakers moeten werken met kunstvezelstoffen die voor sport en buitenactiviteiten gemaakt zijn.

Presentator Joe Lycett zorgt voor de vrolijke noot terwijl de deelnemers in het diepe springen met een patroon voor een gevoerd badpak. De vele op het oog identieke patroondelen zorgen bij deze opdracht voor een hoop verwarring en veel onderling overleg, voordat Patrick Grant en Esme Young hun genadeloos eerlijke feedback geven.

Vervolgens komt de metamorfose met een verrassing, want in plaats van kledingstukken krijgen de deelnemers weggegooide festivaltenten aangeboden. Verder wordt een schattige teckel hun muze als ze proberen om oude tenten om te toveren tot stijlvolle, praktische hondenjasjes voor de winter, uitgestald op hondenpaspoppen. Bij de laatste opdracht verschijnen er mannelijke modellen in het atelier om luxe trainingspakken aangemeten te krijgen. Dat betekent dubbel zoveel werk voor de deelnemers, die zowel broeken als jacks moeten maken van scuba-, mesh- en microvezelstoffen.

Maar wie verdient een podiumplaats en wordt bekroond voor het Kledingstuk van de Week, en wie struikelt bij de laatste horde en wordt zo de vierde die de Great British Sewing Bee moet verlaten?