The Great British Sewing Bee

Informatief

10 hobbykleermakers zetten hun naald en draad in de strijd om hun ontwerp- en naaikwaliteiten te bewijzen, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett.

Vanaf 21 juni 2020
Elke zondag om 21.30 uur op NPO 1
(8 afleveringen)

Zo 5 juli 2020 21:30 NPO 1 51 min
Herhaald op 11 juli 2020 NPO 1

Aflevering 3

Samen met Joe Lycett gaan de 8 overgebleven hobbykleermakers terug in de tijd, terug naar de jaren 70. Ze proberen de overdadige en rebelse stijl van die tijd te laten herleven.

Samen met Joe Lycett gaan de 8 overgebleven hobbykleermakers terug in de tijd, terug naar de jaren 70. Ze proberen de overdadige en rebelse stijl van die tijd te laten herleven. Het is meer dan herinneringen ophalen, want ze moeten aan de slag met de lastigste, luchtigste en weerbarstigste kledingstukken uit die vervlogen periode.

Allereerst vragen juryleden Patrick Grant en Esme Young de deelnemers in de groove te komen met het lastigste patroon tot nu toe: bell bottomjeans. Ze moeten de perfecte olifantenpijpen maken van zware stoffen, en dat op oude naaimachines. Daarbij staan ze voor technische uitdagingen, zoals een ingezette rits en een Engelse naad.

Bij de metamorfose vliegen de stoffen in de rondte en breekt er anarchie uit, want de deelnemers gaan los op t-shirts en Schotse ruiten die ze in 90 minuten in uitdagende, punk-achtige outfits moeten omtoveren. In de maatwerkopdracht storten de deelnemers zich op het laatste icoon van de jaren 70-mode: de maxi-jurk. Met doorzichtige, akelig gladde stoffen moeten ze een aansluitend lijfje met een soepele rok maken dat de glamour belichaamt die de maxi-jurk ook vandaag de dag nog zo populair maakt. Wie boogiet zich een weg naar het Kledingstuk van de Week, en voor wie betekent de jaren 70-week het einde van een tijdperk, als hij of zij als derde afscheid neemt van de Great British Sewing Bee?