The Great Australian Bake Off

Informatief

Twaalf bakkers moeten dertig opdrachten uitvoeren, waarna één van hen wordt uitgeroepen tot beste thuisbakker van Australië!

Seizoen 3
Vanaf 16 september 2018
Elke zondag, rond 07.45 uur, NPO 1
(10 afleveringen)

Di 29 mei 2018 10:50 NPO 1 51 min

Deeg

Voor de signatuuropdracht moeten de thuisbakkers twaalf luxe broodjes maken, de technische opdracht is de lamb wellington en het spektakelstuk is een 3D-dier van soezendeeg.

Het is deegweek en nu er nog maar zes bakkers over zijn, brengt het spektakelstuk het beest in de deelnemers naar boven. Maar eerst onthullen Claire en Mel de signatuuropdracht. Binnen twee uur moeten er twaalf luxebroodjes gemaakt worden. Zes hartige en zes zoete, maar ze moeten wel dezelfde vorm hebben.

Fiona gebruikt snel bladerdeeg voor haar broodjes. Ze vult er zes met vijgen en geitenkaas en zes met pistachecrème, met een ruitpatroon van rabarber op de bovenkant. James wil Matt voor zich winnen en daarom maakt hij zes broodjes met paprika en feta en zes met jam en custard. Olivia gebruikt snel bladerdeeg om zes flappen met kakivrucht en tonkabonen te maken en zes flappen met geitenkaas en ui.

Daarna volgt de technische opdracht. Matt wil dat de bakkers zijn overheerlijke, maar lastige, lamb wellington maken. De bakkers moeten met twee afzonderlijke lamb wellingtons komen. Het lamsvlees moet heerlijk zacht en rosé zijn en bedekt zijn met een krokante goudbruine deegkorst die bovenop een gelijkmatig ruitpatroon moet hebben. Voor het spektakelstuk willen Matt en Maggie dat de bakkers een 3D-dier maken van soezendeeg. Het beeld moet versierd zijn met gesponnen suiker, gevuld zijn en zijn eigen gewicht dragen. De bakkers krijgen er vierenhalf uur de tijd voor.