MAX vakantieman

Informatief

MAX vakantieman schiet gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.

Ma 8 juli 2019 20:35 NPO 1 46 min
Herhaald op 13 juli 2019 NPO 1

Buitenlandse boetes pas jaren later op de mat

Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor problemen van reizigers in binnen- en buitenland.

Veel mensen die een paar jaar geleden in Italië op vakantie zijn geweest, worden nu alsnog verrast door een bekeuring. De boete is inmiddels fors opgelopen, omdat er een incassobureau bij betrokken is. Hoe kan het dat veel gedupeerden de oorspronkelijke boete nooit hebben ontvangen en pas jaren later via een incassobureau horen dat er een flink bedrag openstaat? In de studio praten we met Annemieke Zerdoun van de ANWB en een vertegenwoordiger van het incassobureau.

Een ongeluk op vakantie kan grote gevolgen hebben, daar weten ook de twee families die we in deze uitzending spreken alles van. Zo heeft meneer Helsen sinds een val op Sardinië nog altijd problemen met zijn hoofd. En Marcel Vos kampt na een glijbaanongeluk elders in Italië met hoge schulden en veel onzekerheid over de toekomst. Wat kun je doen als dit je overkomt? We praten er over met letselschadedeskundige Yme Drost.

De MAX Mystery Guest is onderweg naar het zuiden en inspecteert deze week een stopplaats in Luxemburg. En Jenny Buijtels praat u bij over de voorbereiding voor uw dier op vakantie.

En verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol op zoek naar zonaanbidders, topografische kennis en culturele hoogtepunten.