Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Wo 12 december 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 13 december 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Prinses Beatrix onthult nieuwe naam Sensoor, veel mensen hebben geen testament en kweker uit Wateringen levert 120.000 orchideeën voor bruiloft Indiase miljardairsdochter.

Sensoor, de Landelijke Luisterlijn heeft vandaag een nieuwe naam gekregen. Onthuld door niemand minder dan prinses Beatrix. Een lijn waar jaarlijks 450.000 telefoontjes binnen komen van mensen die op zoek zijn naar een luisterend oor en waar bijna 1500 vrijwilligers aan zijn verbonden. Maar zelfs met die aantallen groeit de stichting bijna uit haar jasje.

Verder: 60 procent van onze achterban heeft een testament en 40 procent dus niet! Bar weinig, als je bedenkt dat nabestaanden met nare gevolgen te maken kunnen krijgen als er niks is geregeld. Het bezighouden met je testament is niet de meest leuke bezigheid. Ingewikkeld en het confronteert je met je eigen sterfelijkheid, toch kan het je nabestaanden duizenden euro's schelen.

En een bescheiden orchideekweker uit Wateringen krijgt niet zo bescheiden orders binnen. Zo pronken zijn orchideeën onder andere bij het bekende Burj Al Arabhotel in Dubai en zijn ze te zien op de Amerikaanse catwalk waar Doutzen Kroes overheen loopt. En recentelijk kwam daar een nieuwe bestelling binnen: 120.000 orchideeën voor een Indiase miljardairsdochter die gaat trouwen