Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Di 11 december 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 12 december 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Gemeenten experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones, RIVM waarschuwt voor dier-op-mensbesmettingen en het IJsbeeldenfestival in Zwolle is terug.

Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo'n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar het handhaaft het verbod niet. Den Haag was de eerste gemeente waar bewoners een vrijwillig vuurwerkvrije zone konden aanvragen. Dorine van der Marel maakt daar graag gebruik van.

Verder: jaarlijks raken duizenden Nederlanders besmet met virussen of bacteriën die rechtstreeks afkomstig zijn van dieren. Het RIVM vraagt vandaag aandacht voor het tegengaan van die dier-op-mensbesmettingen. En dat is nodig want ruim de helft van de Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere huisdieren.

En het was een drama, precies een jaar geleden, het IJsbeeldenfestival in Zwolle stond op het punt van beginnen, maar de boel stortte in door heftige sneeuwval. Desalniettemin staan ze er dit jaar weer. Vol frisse moed en wederom prachtige beelden.