Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 3 december 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 4 december 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Er moet een garantiefonds voor de energiebranche komen, 100-jarige moet verplicht verhuizen en de nieuwe serie 'Julia bij de vereniging'.

Voor de energiebranche zou een garantiefonds moeten komen, dat zegt MAX Ombudsman in een reactie op het faillissement van Energieflex, één van de vele aanbieders van gas en elektriciteit. Tienduizenden mensen gaan voor veel geld het schip in, soms wel voor honderden euro's, toen vorige maand bleek dat EnergieFlex ophield te bestaan. De klanten kunnen op geen enkele garantie terugvallen. En dat steekt veel van de gedupeerden.

Verder: mevrouw Piël is 100 jaar en heeft op haar oude dag moeten verhuizen. Weggehaald uit haar vertrouwde omgeving om binnen anderhalf jaar wéér te verhuizen. Helaas heeft niemand dit kunnen voorkomen. En hoe de toekomst eruit ziet, is voor iedereen onduidelijk.

En we starten met een nieuwe serie: Julia bij de vereniging. Verslaggever Julia Feller duikt deze week in het verenigingsleven, elke dag bij een andere club. Meer dan een derde van de Nederlanders is wekelijks actief in verengingsverband. Julia krijgt een uniek inkijkje bij vijf heel diverse verenigingen. Ze spreekt met gepassioneerde leden die hun enthousiasme voor hun hobby op haar proberen over te dragen. Hoe brengt Julia het er van af? In de eerste aflevering gaan we met een re-enactmentvereniging terug in de tijd en komen we middenin een veldslag.