Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Di 27 november 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 28 november 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Hongersnood in Jemen moet onder de aandacht worden gebracht, Nederlandse en Belgische kinderen maken samen radio en kijkje in het kunstdepot van de overheid.

Er voltrekt zich een ramp in Jemen, zonder dat veel mensen daar weet van hebben. Sinds het begin van de oorlog in 2015 zijn er tienduizenden kinderen overleden. In veel gevallen kwam dat niet door het geweld, maar door het gebrek aan eten. Op de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch is een docent daarom een project begonnen om de ramp onder de aandacht te brengen

Verder: we kregen een enthousiaste mail binnen van Nick Theys uit Baarle-Nassau. Daar werken namelijk Nederlandse en Vlaamse kinderen samen bij een radiostation. Elke week maken ze samen een uur lang een programma: After School Radio.

En de overheid bezit zo'n 65.000 kunstobjecten. Van schilderijen tot meubelstukken tot enorme antieke tapijten. Deze zijn niet allemaal in musea te bekijken, maar wat gebeurt er dan mee? In Rijswijk staat een enorm depot waar dit allemaal opgeslagen is.