Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 26 november 2018 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 27 november 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Autostoeltjes worden vaak niet goed gebruikt, modewereld heeft steeds meer aandacht voor plussize-kleding en Maria Callas digitaal tot leven gewekt in Carré.

Uit onderzoek van de Taskforce Kinderveiligheid blijkt dat 80 procent van de kinderen tussen 0 en 8 jaar niet op een veilige manier in een autostoeltje zit. In de helft van de gevallen is er iets verkeerd gegaan met het installeren van de stoeltjes, maar ook bij het vastzetten van kinderen gaat het vaak mis. Bij zes op de tien kinderen worden de gordels niet strak genoeg aangetrokken.

Verder: voor vrouwen met een grotere maat was het jarenlang haast onmogelijk leuke kleren te vinden. Maar daar lijkt vanuit de modewereld verandering in de komen voor vrouwen. Maar de mode voor de man met een maatje meer blijft nog wel achter.

En hologrammen worden steeds populairder en nu is het de beurt aan Maria Callas om digitaal tot leven te worden gewekt. Haar hologram treedt op in een uitverkocht Carré. Maar wat is dat met Callas? Waarom blijft zij zo tot de verbeelding spreken? We gaan op bezoek bij Karl van Zoggel misschien wel de grootste fan van Callas.