Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Di 20 november 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 21 november 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Gemeenteraadsverkiezingen in twaalf nieuwe gemeenten, Ikar (12) is voor een dag tramconducteur en genieten van Domtoren voordat die wordt ingepakt.

In 12 nieuwe gemeenten worden deze week verkiezingen gehouden. Allemaal omdat er sprake is van herindelingen. Hoeksche Waard is zo'n nieuwe gemeente. De nieuwe gemeenteraad heeft straks 37 zetels en 13 partijen doen mee aan de verkiezingen, waarvan 6 nieuwe. We kijken hoe de partijen de aandacht van de kiezers over de hele gemeente proberen te trekken.

Verder: als Ikar (12) het voor het zeggen heeft, krijgen alle ouderen een kussentje in de tram. Zodat de reis net iets comfortabeler wordt. Vandaag maakt hij al een begin. Hij mocht op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind een dag werken als tramconducteur en heeft dus kussentjes van thuis meegenomen.

En nog een week en dan wordt de ruim 600 jaar oude Domtoren langzaam aan het zicht onttrokken. Vorig jaar werd de top al ingepakt en vanaf maandag verdwijnt de hele toren achter steigers voor een langdurige restauratie. Utrecht moet het vijf jaar stellen zonder de aanblik van zijn belangrijkste icoon. Dus genieten we nog een keer van het hoogste gebouw van Utrecht.