Hallo Nederland

Festival om werknemers te vinden, speciale dag voor opa's en oma's die hun kleinkinderen opvangen en creatieve hobby's zijn populair.

Een reuzenrad, live muziek, eettentjes. Als je dit hoort denk je niet zo snel aan een banenbeurs, eerder aan een festival. En toch is het allebei waar. Op het werkfestival in Groningen trekken werkgevers alles uit de kast om nieuwe werknemers te vinden.

Verder: duizenden Nederlandse kinderen groeien noodgedwongen niet op met hun ouders. In de Week van de Pleegzorg wordt extra aandacht gevraagd voor het lot van deze kinderen. En wordt er een oproep gedaan aan potentiële pleegouders om zich te melden. Er is een jaarlijks tekort van ruim drieduizend pleegouders. Een speciale groep zijn de kinderen die door hun opa of oma worden opgevangen, vaak voor jaren. Vandaag kwamen deze opa's, oma's en kleinkinderen samen voor een gezellige dag.

En creatieve hobby's zijn populair. Dat is te merken in Utrecht, waar de grootste beurs van het land voor iedereen die van knutselen houdt van start is gegaan. Het is zelfs zo populair dat de beurs er een extra hal moest openen.