Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 22 oktober 2018 18:25 NPO 2 15 min
Herhaald op 23 oktober 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Meerderheid Nederlanders is niet meer gelovig, maar buitenlandse vraag naar kerkmeubilair blijft groot, Nederland is een kasteel rijker en eindelijk weer officieel staatsbezoek van koninklijk paar aan Groot-Brittannië.

Voor het eerst zegt de meerderheid van de Nederlandse bevolking dat het het niet meer bij een religieuze groepering behoort, blijkt uit onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek. De Nederlandse kerken lopen dus leeg, maar aan de buitenlandse vraag naar kerkmeubilair is bijna niet te voldoen. Vader en zoon Peters voorzien kerken wereldwijd van nieuwe inboedel. Hun beelden en kerkmeubilair gaan de hele wereld over en dat gebeurt allemaal vanuit Horssen, hier in Nederland.

Verder: Nederland is een kasteel rijker, een bijzonder kasteel. Want waar je normaal misschien denkt aan sprookjeskastelen met pittoreske torenkamertjes zijn die bij dit kasteel in Almere ver te zoeken. We laten zien wat het dan wel voor kasteel is.

En koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen deze week een tweedaags staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Dat is bijzonder, want het is al weer 36 jaar geleden dat toenmalige koningin Beatrix het Britse eiland officieel bezocht. Royaltydeskundige Simone Lamain kijkt dan ook reikhalzend uit naar dit speciale moment.