Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Do 10 mei 2018 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 11 mei 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Eerste 50-plus-leerlingen voor De Ambachtsacademie, dauwtrappen en wachtlijst voor het paardenrusthuis.

Met veel bombarie werd begin 2018 door Minister Koolmees De Ambachtsacademie geopend. Een opleiding om tweehonderd werkloze 50-plussers om te scholen tot ambachtsman of -vrouw. Ze worden opgeleid door ervaren ambachtslieden tot bijvoorbeeld hoefsmid of lijstenmaker, niet op school maar in het atelier of de winkel van hun leermeester.
Inmiddels is de eerste leerling van start gegaan. Hoe gaat het?

Verder: het is Hemelvaartsdag en elk jaar gaan mensen dan vroeg uit de veren om een flinke wandeling door het ochtendgloren te maken en zo de dauw over de velden te zien. Staatsbosbeheer biedt deze wandelingen in tal van gebieden aan, zo ook in het Munikkenland in de Bommelenwaard.

En voor mensen is er hun oude dag een plek waar ze naartoe kunnen gaan: het verpleeghuis. Maar dat is er ook voor het grote vee, bijvoorbeeld paarden. Sterker nog, deze rusthuizen zijn ontzettend populair en die populariteit blijft alleen maar groeien. Dat merken ze ook bij paardenrusthuis De Paardenkamp in Soest. Een plek waar 120 paarden van hun oude dag kunnen genieten. En inmiddels staan er zelfs 750 paarden op de wachtlijst.