Hallo Nederland

Eindelijk rust voor koe Hermien, goud voor Nederlandse bakker en een van de laatste ambachtelijke tingieterijen in ons land.

Al sinds december proberen ze haar te vangen. De eigenaar, politie, dierenartsen, maar niemand kreeg haar te pakken: koe Hermien. Maar, na een klopjacht van 2 maanden, is aan deze ontsnapping een einde gekomen. En de afgelopen maanden zijn voor Hermien zeker niet voor niets geweest. Want dankzij de ontsnapping aan de slacht heeft zij een nieuw thuis gevonden in Friesland.

Verder: we hebben goud gewonnen! Niet alleen in Zuid-Korea, maar ook in Parijs. Op de Olympische Spelen voor broodbakkers. Eens in de vier jaar doen de allerbeste bakkers ter wereld een gooi naar de titel World Master. Voor het eerst heeft Nederland de titel in de wacht gesleept. Peter Bienefelt uit Barendrecht mag zich de komende jaren โ€™s werelds beste noemen!

En er zijn nog maar een paar ambachtelijke tingieterijen in ons land. In het zuiden van Drenthe heeft vader Perry zijn passie aan dochter Claudette doorgegeven en daardoor kan de tingieterij ook in de toekomst blijven bestaan. We gaan op bezoek bij vader en dochter.