Hallo Nederland

Carnaval begint, levensgenieters en thee van eigen bodem.

Het zuidelijke deel van ons land staat de komende vier dagen en óók vier nachten op z'n kop. Rust, reinheid en regelmaat maken plaats voor optochten, bier en de polonaise: ja, het is carnaval! In Eindhoven trapt Omroep Brabant het carnaval deze vrijdag al af, met het grootse feest: 3 Uurkes Vurraf. En op dat feest is ook onze eigen carnavalsvierder Mattijs Smit. Hij neemt ons live mee in de feestvreugde!

En we hebben een nieuwe serie: Levensgenieters. Twee weken lang maakt u iedere dag kennis met iemand die positief in het leven staat, iemand die je een goed gevoel geeft. We beginnen met Arie de Zeeuw, hij is 73 jaar, en komt uit Naaldwijk. Arie is een oud-geitenfokker. Al 35 jaar verzorgt hij vrijwillig de dieren van de gemeente.

Verder: bij thee denken we al gauw aan een buitenlands product. De rooibosplant heeft bijvoorbeeld een warm klimaat nodig om tot een lekker thee te ontwikkelen. In Brabant is het lang zo tropisch niet, maar toch hebben ze daar een theeplant gekweekt die de Hollandse temperaturen goed kan weerstaan.