Hallo Nederland

Dansende ouderen zijn hip, 1250 jaar Deventer Koek en wat te doen met koe Hermien?

Koe Hermien is ontsnapt! Ze brengt al zes weken door in de bossen van Lettele. Ze ontsnapte op weg naar de slager en liet zich daarna niet meer vangen. Zelfs niet nadat er door dierenartsen met verdovingsgeweren en jagers met scherp op Hermien schoten. We gaan langs bij de eigenaar.

Verder: Deventer is naast boekenstad ook koekenstad. Misschien kent u het wel, de Deventer Koek. De koek is al eeuwen lang een begrip in Nederland. Zelfs Lodewijk Napoleon zou de delicatesse geproefd hebben. Maar de oorsprong gaat nog verder terug in de tijd. Vandaar ook dat bij het 1250 jarig bestaan van Deventer uitgebreid wordt stilgestaan bij deze lekkernij. Het recept van de koek wordt nog steeds geheim gehouden, maar toch wordt de koek gemaakt, hoe kan dat?

En dansende ouderen zijn een trend! Op het Holland Dance Festival dat vanavond in Den Haag van start gaat, steelt een groep van swingende Zuid-Koreaanse vrouwen de show! Maar ook Nederlandse 70-plussers hebben een eigen voorstelling. Deze dansers laten zien dat je ook met rimpels en een wat strammer lijf helemaal uit je dank kunt gaan.