Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Wo 15 november 2017 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 16 november 2017 NPO 1

Hallo Nederland

Bijzondere bril laat slechtziende weer 'zien', Giro 555 helpt één miljoen mensen en lerares Engels is mooiste plusmodel ter wereld.

Annemiek uit Monnickendam is haar hele leven slechtziend en is afhankelijk van hulp van anderen, bij bijvoorbeeld het boodschappen doen of een ritje in het openbaar vervoer. Maar daar komt voor haar en 250.000 andere mensen die blind of slechtziend zijn verandering in met een bijzondere bril. Tenminste, als ze de bril kunnen betalen.

Verder: begin 2017 kwamen steeds meer alarmerende berichten uit delen van Afrika en Jemen. Ruim 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen liepen het risico risico binnen zes maanden aan honger te sterven. Giro 555 startte de actie 'Help slachtoffers in hongersnood' waarmee ruim 35 miljoen werd opgehaald.
Nu, een half jaar later, zijn meer dan één miljoen mensen uit de ergste situatie gered.

En afgelopen weekend werd ze gekroond tot een van de mooiste vrouwen van de wereld met een maatje meer. Dat was op de Miss Top of the World Plus Size verkiezing in Singapore. Morgen staat ze gewoon weer voor de klas als lerares Engels op een middelbare school in Rotterdam. Maak kennis met dit grote voorbeeld voor jonge meiden.