Hallo Nederland

Uitzetting dreigt voor een vijfjarig jongetje met Down, het Nederlands elftal heeft een wonder nodig, en Kim Wijgerse kreeg de schrik van haar leven toen ze haar vermiste kat terugvond.

Voor de vijfjarige Zuzu en zijn gezin uit Amersfoort dreigt uitzetting naar Irak. Daarom is de Amersfoortse Deborah Ligtenberg een petitie begonnen om dit te voorkomen. De kleine jongen heeft het syndroom van Down en heeft in Irak geen toekomst. Sterker nog, zijn situatie dreigt daar snel achteruit te gaan. Inmiddels is de petitie massaal ondertekend.

Het Nederlands elftal heeft vanavond een wonder nodig. Oranje moet in Amsterdam met minimaal zeven goals verschil winnen van Zweden om tweede te worden in groep A en kans te maken op deelname aan de play-offs voor het WK van 2018. Een haast onmogelijke opgave, en dat betekent dat automobilisten in Zeewolde voorlopig voor de laatste keer kunnen profiteren van de speciale oranjekorting, die een keten van lokale tankstations geeft op de dag dat oranje speelt.

En verder: Kim Wijgerse uit Eindhoven is nog maar nauwelijks van de schrik bekomen. Als haar kat meerdere dagen van huis wegblijft, weet ze dat er iets goed mis is. Afgelopen weekend is de kat gevonden in de brandgang achter het huis, waar het beestje op lugubere wijze om het leven is gekomen.