Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Do 18 februari 2016 16:35 NPO 1 15 min
Herhaald op 19 februari 2016 NPO 1

Hallo Nederland

Een motie voor anoniem solliciteren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan en vertalen vanuit en naar het Fries.

Discriminatie op de arbeidsmarkt is een probleem dat al jaren speelt. Autochtonen met dezelfde kwalificaties maken soms twee keer meer kans op een succesvolle sollicitatie, dan Nederlandse allochtonen. Daar moet een einde aan komen, vindt PvdA-raadslid Marilyn A-Kum. Daarom initieerde zij de motie voor anoniem solliciteren.

De provincie Zeeland krijgt een speciale officier van justitie om de strijd tegen drugssmokkel in de provincie aan te pakken. Er lopen namelijk diverse smokkel-routes door de Zeeuwse wateren.

Vanaf vandaag kun je met Google-translate teksten vanuit en naar het Fries vertalen. Daarmee wordt het Fries, een van de honderd talen die te vertalen zijn met de internetdienst.

In Utrecht is de motorbeurs van start gegaan, waar een merendeel van de bezoekers vijftig-plus is. Volgens het BOVAG is het aantal veertig- en vijftigplussers sinds 2008 bijna verdubbeld. Hallo Nederland brengt een bezoekje aan de beurs.

Presentatie door Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.