de muzikale koelkast

De Muzikale Koelkast #8: Saskia Noort over haar kerstdiner

In de podcastreeks van De Muzikale Koelkast nemen Daniel Dekker en De KoelkastCoach Sabine Leijten een kijkje in de koelkasten van bekende Nederlanders. Wat zijn de eetgewoonten en leefstijl van BN’ers? Waar gaan zij zich soms aan te buiten? En wat werd er vroeger thuis gegeten? De KoelkastCoach Sabine Leijten gaat er dieper op in en geeft praktische tips aan de luisteraar.

‘Met Kerst is er een ware ‘Clash of the Titans’. Schrijfster Saskia Noort houdt tijdens de kerstdagen een competitie met haar broer: wie zet de meest lekkere en klassieke gerechten op tafel? In deze aflevering van de Muzikale Koelkast maken Daniel Dekker en KoelkastCoach Sabine Leijten een verbinding naar de keuken van schrijfster Saskia Noort, samen met haar dochter Juliette. Haar dochter woont nu tijdelijk weer thuis, maar ze is gelukkig lovend over de kookkunsten van haar moeder. “Wij zijn een bourgondische familie en mijn moeder kookt echt fantastisch!” Saskia probeert altijd gezond te koken en gebruikt nooit blikjes of pakjes. “Maar boter of een scheut olijfolie mag nooit ontbreken”, vertelt ze tijdens de podcast van de Muzikale Koelkast. Vroeger thuis bij Saskia was er altijd een vaste dag: ‘van gehakt- en visdag tot op zaterdag brooddag en op zondag afhaaldag’.

Juliette is zangeres en het schrijven zit in de genen, want zij schrijft al jaren haar eigen nummers. Ze laat de teksten van te voren nooit aan haar moeder lezen. ‘Dat wordt dan een soort literaire feedback’. Als Saskia in haar huis op Ibiza aan een nieuw boek schrijft is er altijd 1 guilty pleasure, vertelt haar dochter. “Dat is de door ons benoemde Ibiza ‘Pus-worst’, met veel kaas erin die in de oven gaat”. Een andere quilty pleasure? Naar de karaokebar! Ze laten een foto zien waarop ze beiden in een Amsterdamse karaokebar op het podium staan. “No more Tears’ van Barbra Streisand en Donna Summer, of ‘Hopelessly Devoted to You’ van Olivia Newton John zijn dan vaste klassiekers.”

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag/podcast, op NPO Radio 5 en in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord