Duur 04:05
Gepubliceerd op 7 september 2016

De Olympische genen van Mattijs Bellers

Rolstoelbasketballer Mattijs Bellers (23) lijdt naar eigen zeggen aan de ziekte van Bellers. Want voor de spierziekte die hij heeft is nog geen officiële naam.

Voor Mattijs zijn het de eerste Paralympische Spelen met zijn team de Orange Lions. De Lions wisten zich op het EK Rolstoelbasketbal in Worcester, Engeland, met een 4e plek te kwalificeren voor de spelen. “De concurrentie is sterk, maar we gaan ervoor.”

“Ik ging vroeger heel vaak met hem fietsen. Mattijs heeft een willetje, net als ik. Maar hij is ook heel lief. Nu nog, want als hij hier is komt hij altijd even naar opa. Ik vind het prachtig hoe hij het allemaal doet. Rolstoelbasketbal vind ik nog mooier om naar te kijken dan gewoon basketbal. Het is geweldig dat hij zover is gekomen. Ik had het niet verwacht. Toen hij jong was zag het er niet naar uit dat hij zover zou komen. Ik vind het jammer dat er niet veel van op tv komt, maar ik ga iedere avond kijken op de computer. Als ze goud winnen, dan spring ik van de stoel af. Dat zou ik geweldig vinden!”, aldus de opa van Mattijs, Piet Wiggers

Mattijs sprak op woensdag 31 augustus 2016 met Henkjan Smits in Tijd voor MAX Radio over zijn deelname aan de Spelen.

Wens Mattijs hieronder veel succes in Rio!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer