Vlog 16 Kees Boonman op zoek naar Europa

Omroep: MAX

Duur: 0:07:20

Uitzending: vr 17 mei 2019 00:00

#KeesvlogEuropa: zoektocht naar de kiezer

Het Spoorwegmuseum in Utrecht en de visafslag Urk. Daar zijn de Europese lijsttrekkers en dus is Kees er ook. Hoe krijgen de lijsttrekkers contact met de kiezer met nog 1 week te gaan? Kijk naar #KeesvlogEuropa: zoektocht naar de kiezer.

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. oosterwijck says:

  Het stemvee mag weer van stal gehaald worden. De belangen en voordelen voor de kiezer zijn niet van de lucht. Tot dat de buit weer verdeeld is, daarna worden de rekeningen verstuurd, van banken redden tot de veiligheid verhogen, naar het stemvee en niet te vergeten, de riante salarissen. De winnaars zijn weer verzekerd van een maandinkomen tussen de €24.000 en de €30.000. De verliezers krijgen nog jaren lang een uitkering, gebaseerd op hun voormalige inkomen, totdat er weer een baantje verzonnen is, waar ze tot hun pensioen, af en toe aanwezig moeten zijn. Ook die salarisrekeningen worden betaald door het stemvee.

 2. Hanneman says:

  Kiezer met een stem wordt vaak onvriendelijk en betuttelend behandeld. Wat voor euroellende ons allemaal nog te wachten staat weet ik eigenlijk niet zo goed. Met al die liegende baantjesjagers, kiesmisleiders en aangekondigde noden in de landen om ons heen is dat voor een gewone Hanneman ook niet meer te snappen of te overzien. Waar ik wel zicht op heb is het gedrag van onze nationale dames en heren politici met het accent op die van de VVD, het VVcDa, VVD66. Zag onlangs op Youtube een lijsttrekkersdebat terug waaraan meneer Fortuyn deelnam. Nou ja, deelnam? Hij was erbij en eigenlijk alleen dienstbaar als mikpunt voor de misselijkheden van bij voorbeeld Hans Dijkstal, Boris Griezel, Jan-Peter de Premier en vooral niet te vergeten een van de gladsten aller tijden, Philip Rozenluller. In plaats van alle redelijke argumenten of stellingen van meneer Fortuyn te honoreren met een fatsoenlijk debat is er van elke opening gebruik gemaakt om meneer Fortuyn te brandmerken als racist of fantast. Ik kijk dat dan en walg anno vandaag nog erger dan destijds. Welnu; Mijn stem gaat absoluut naar het FVD. Niet omdat Baudet zo’n knapperd is, niet om Hiddema’s humor. Wel omdat een herhaling van de misselijkmakende behandeling van een succesverhaal door de gevestigden aanstaande is. Rutte, die man die zijn persoonlijke heil in Brussel zoekt en dat ongetwijfeld al gevonden heeft, wil toch nog eens zo’n debat. Op het kijkglas. Met veel geschater en een dansende gespreksleider. Ondanks zijn heimelijke plannen en ambities wil Rutte tóch nog eens zien of Nederland opnieuw bereid is in de stront te springen en massaal voor een eigen ondergang te stemmen. Nou…. Na een fantastische uitslag bij de laatste verkiezingen voor het FVD hoop ik dat dat deze keer wéér gebeurt. Helemaal prachtig zou zijn als straks de tweede kamer verkiezingen ook door deze nieuwkomers gewonnen zouden worden. Ik roep bij deze alle stemgerechtigden op om daar aan bij te dragen. Alle doemscenario’s van Rutte, Jetten en hoe dat volk allemaal heet ten spijt. Totaal beroerd wordt het met de gevestigde partijen toch wel. Zou zeggen, geef de nieuwkomer een faire kans om het anders, wellicht beter te doen. U kunt na een eventuele mislukking altijd weer teruggrijpen naar de SP, PVDD, ook heel leuk.

 3. Harry B says:

  Het EU parlement is geen echt parlement en is niet in staat om zelfs een deuk in een pakje boter te slaan omdat de echte macht binnen de EU niet bij gekozen machthebbers ligt maar bij uitgerangeerde omhoog gepromoveerde figuren, zoals zuiplap Juncker, die alleen oog voor hun eigen portemonnaie en carrière en maling hebben aan de kiezer en het Europese volk. Wanneer je weet hoe de EU is ontstaan en wie de architecten van de EU waren is dat ook niet zo vreemd, want de EU ideeën werden voor het eerst in Duitsland door de financiers (IG-Farben) van zowel de eerste als de tweede wereldoorlog geïntroduceerd en later kwamen diezelfde figuren die eerst de oorlog verloren hadden weer als eerste aan tafel bij de onderhandelingen van de voorlopers vab de EU en uiteindelijk ook binnen de EU, 90% van de plannen van de EU komt overeen met de plannen ten tijde van WW2 onder het Duitse regime. Daarbij was de laatste werkgever van Angela Merkel ook IG-Farben, (de Duitse chemische concerns Basf, Hoechst, Bayer Agfa e.a.) die ook tijdens WW2 grootaandeelhouder was van vernietigingskamp Auswitch! De EU is er net als haar voorganger, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal voor de multinationals en zeer zeker niet voor de man in de staat want dan had de voorloper van de EU wel Europese Gemeenschap voor Gezondheid en Sociale Zekerheid geheten…

 4. oosterwijck says:

  Geachte Harry B.
  Vergeet niet de grootmachten: Krupps, Siemens en Daimler Benz AG evenals de familie (ben even de naam ontschoten) die eigenaar zijn van BMW te vermelden (en dan heb ik ze niet allemaal genoemd), die allemaal bedrijven gestolen hebben van joden en gewerkt hebben met dwangarbeiders, waarvan het merendeel het leven lieten. Ook het Friedrich Flick concern met 300 bedrijven (gestolen van afgevoerde en omgebrachte joden) en 6 miljard DM verdiend tijdens de oorlog, ten koste van 50.000 overleden dwangarbeiders. Die nu allemaal een Europees machtsblok vormen. Met aan de andere zijde de machtige joodse banken families, zoals o.a. de Rotschild familie (maar er zijn nog een stuk of zes meer joodse banken families) die nu aan te touwtjes trekken in de Europese Unie. De huidige Franse president is bijvoorbeeld een ex bankier van de Rotschild bank en voert de plannen van de Europese banken uit. Er zijn in de afgelopen 2000 jaar verschillende “machtswellust figuren” geweest (sinds de Romeinen), die over Europa wilden heersen, maar als we alleen al naar de laatste twee keer kijken, de Duitse Keizer in 1914 en de Nationaal Socialisten in 1939, die een poging gewaagd hebben, is het wel duidelijk dat de bevolking daar niet in moet trappen. Wij, gewone mensen, worden daar niet beter van.

 5. Floriade2 says:

  Maar ja,… wát moet je nou stemmen? Zóveel verschillende partijen en zóveel verschillende meningen.
  Wie is er nu voor: ….
  wel Europa maar MINDER partijen, MINDER salarissen en (Ned.) MINDER voorop staan met ja knikken en betalen!

  1. oosterwijck says:

   Je mag alleen stemmen op een persoon. Naar Uw mening wordt niet gevraagd en die mag U ook niet geven. De rest regelt de EU zelf wel. Daar heeft het volk niets over te zeggen. Ze maken het erg makkelijk voor U. Behalve als je niet doet/zegt wat de EU wil. In Spanje is er zelfs een regionale regering in de gevangenis gezet, omdat ze zich af willen scheiden, na 90 jaar discriminatie. Als je uit de EU wil heb je pech. Dat zie je wel in Griekenland, die moeten tegen hun wil in de EU blijven. Als je minder salaris wil , heb je pech. Als je minder zakkenvullers wil in de commissie of in het parlement heb je pech. Er komen dit jaar weer meer zakkenvullers bij. En ook de salarissen en onkostenvergoedingen zullen wel weer omhoog gaan. De politici moeten positief blijven over de EU, dus die worden gekocht met riante posities.