zeekraal risotto

Zeekraal risotto van Janny van der Heijden

Zeekraal is een knapperige zilt-smakende zeegroente, die heel goed combineert met de wat zoete smaak van de garnalen. In april/mei wordt de zeekraal geïmporteerd. De groente van Zeeuwse bodem komt pas in juni op de markt. Koop frisgroene jonge zeekraal. De steeltjes van oude zeekraal kunnen houtig zijn.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 300 gram risotto rijst
  • 300 milliliter witte wijn
  • 600 milliliter sterke kippenbouillon of kippenfond
  • 100-150 gram zeekraal
  • 500 gram diepvries tijgergarnalen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit eerst de uisnippers ongeveer 2 minuten in olijfolie en voeg dan 1 gehakte teen knoflook toe. Fruit 30 seconden mee en strooi dan de risotto in de pan. Fruit de korrels tot ze allemaal bedekt zijn met een filmdun laagje olie. Schenk beetje bij beetje de wijn en bouillon in de pan. Voeg pas een volgende scheut vloeistof toe als de vorige is opgenomen.  De rijst is gaar in ongeveer 20 minuten.

Verhit intussen olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen tot ze roze van kleur zijn. Meng met de knoflook en bak kort verder. Breng op smaak met zout en peper. Voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd de  gewassen zeekraal toe en laat de groente beetgaar worden in de risotto. Voeg op het laatst de grote garnalen  toe.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (2)

    danielmclion says:

    Het is echt onitaliaans, maar ik ga het wèl provare ! 🙂 Risotto con scampi e samphire. 🙂

    danielmclion says:

    Import zeekraal april-mei! Nederlandse zeekraal normaal juni! Dus, nu uitproberen dus. 🙂