Witvis

Witvis van Antoine

Witvis met aardappelen is een goede combinatie. Zeker als u deze aardappelen extra lekker maakt met truffel-paddenstoelentapenade, omwikkelt met spek en dan even in de oven doet.

Ingrediënten:

4 stuks skrei (seizoensvis, kabeljauwsoort)

Voor de truffelaardappel:

  • 12 amandine aardappels, gewassen
  • truffel-paddenstoeltapenade
  • 12 plakjes gerookt spek
  • peper
  • boter
  • rozemarijn, 12 topjes
  • spiesjes

Voor de vinaigrette:

  • 4 deciliter balsamico azijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 20 taggiasche olijven
  • 125 gram rozijnen, geweekt
  • 2 deciliter gerookte olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Van de truffelaardappel:

Stoom de aardappels beetgaar in de oven. Laat afkoelen en halveer deze. Hol de aardappels een beetje uit en vul ze met de tapenade. Leg de helften op elkaar en omwikkel de aardappels met spek en rozemarijn. Zet dit vast met een spiesje. Bak de aardappels 4 minuten af in een oven van 180 graden.

Van de vinaigrette:

Zet de balsamico azijn op laag vuur samen met de tijm, knoflook, laurier en sjalot. Laat dit inkoken tot een kwart. Zeef de balsamico en voeg de olijven, rozijnen en olie toe. Laat de smaak intrekken en voeg peper en zout toe.

Bak de skrei 3 tot 4 minuten op de huid.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie