salade

Salade met kip en mango van Janny van der Heijden

Janny maakt op Koningsdag een salade met kip en mango. Voor een vegetarische variant kunt u in plaats van kiphaasjes, plakken Haloumi (Grieke kaas die geschikt is om te bakken of grillen) grillen. De plakken krijgen van die mooie strepen op de grill. Dat ziet er heel feestelijk uit.

Ingrediënten:

  • 2 krop bladsla (of zakjes botersla)
  • 1 zakje waterkers
  • flinke bos gemengde kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • mespunt mosterd
  • zout, peper
  • ca. 350 gram kiphaasjes
  • 1 mango
  • eventueel  2-3 eetlepels geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

Meng in een grote kom slablaadjes en waterkers. Maak de kruiden schoon en knip hak of pluk ze in stukken. Strooi over de sla. Meng in een aparte kom azijn en mosterd en roer hier de olie dor. Breng op smaak met zout en peper. Houd apart.

Kruid de kip met zout en peper en grill de kip gaar. Snijd intussen de mango in blokjes. Hak de amandelen grof.

Meng de dressing door de sla en verdeel over de bordjes. Schik hierop de kip, mango en noten. Serveer direct.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie