Roti Jala van Francis Kuijk

Roti Jala is een traditioneel Maleisisch gerecht. Het wordt veel gegeten in combinatie met curry. Roti Jala betekent letterlijk ‘netjes brood’. En dat is het ook, want het lijkt op een netje of op kant. U kunt het hartig eten, maar ook als toetje met vers fruit en poedersuiker. Maar traditioneel wordt het gegeten met curry, die gaat dan in de gaten van het pannenkoekje zitten. Perfect om te dippen.

Ingrediënten:

  • 200 gram patent bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepels zout
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter kokosmelk
  • ½ theelepel koenir (koenjit of turmeric)
  •  extra olie om de koekenpan in te vetten

Bereidingswijze:

Maak een pannenkoekbeslag met alle ingrediënten en doe het door een handzeef om alle klontjes te verwijderen. Giet het beslag in een spuitfles.

Spuit het beslag met een draaiende beweging in de warme koekenpan en bak de roti totdat het gaar is (alleen aan een kant). Rol de pannenkoek op of vouw het in drieën.

Serveer de pannenkoek met uw favoriete curry.

(Bron: Francis Kuijk)

Geef een reactie