Duur 03:10
Gepubliceerd op 17 januari 2017

Krabkoekjes van Bart

Bart is net terug uit Amerika. Hij was daar voor zijn nieuwe boek waar nog hard aan gewerkt wordt. In New Orleans is hij de zee op geweest op krab te vangen. En van die krab zijn de heerlijkste krabkoekjes te maken.

Ingrediënten (8 stuks):

  • 400 gram krabvlees (vers, diepvries of uit blik)
  • 70 milliliter mayonaise
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf nootmuskaat
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 theelepel Worcesterssaus
  • 60 gram Panko of paneermeel
  • handvol verse peterselie fijngehakt
  • 8 sprietjes verse bieslook fijngehakt
  • 1 citroen in partjes
  • arachideolie om in te bakken
  • zout & peper

Bereidingswijze:

Laat krabvlees uit de diepvries of uit blijk goed uit laten lekken. Dep droog met keukenpapier.

Meng voor de krabkoekjes in een kom de mayonaise, mosterd en het ei met een garde. Voeg het paprikapoeder, de nootmuskaat, het citroensap en de Worcestersaus toe en meng met een lepel. Voeg de krab toe en kneed dit tot een geheel zonder het fijn te maken.

Voeg de Panko, peterselie, het bieslook, zout en peper naar smaak toe en meng nog een keer. Als de koekjes nog iets te nat aanvoelen, meng er dan nog wat Panko doorheen. Dek de kom af met plastic en zet 2 uur in de koelkast.

Maat de citroenmayonaise door de mayonaise te mengen met het sap en de rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een laagje arachideolie in een koekenpan en bak de koekjes in 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin op middelhoogvuur.

Serveer de krabkoekjes met citroenmayonaise en de partjes citroen. Strooi er eventueel nog wat citroenrasp over.

(Bron: Bart van Olphen)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer