Kip gevuld met appel en dragon, hartige cheesecake en bietenjus van Antoine

Antoine Hermans bereidt op dinsdag 22 november 2016 in Tijd voor MAX een kip gevuld met appel en dragon, hartige cheesecake en bietenjus. Hieronder vindt u het recept:

Kip gevuld met appel en dragon

Ingrediënten (4 personen): 

  • 4 filets van kip
  • 1 bosje dragon, geritst
  • 1 appel, geschild in kwarten
  • peper
  • zout
  • 1 dl eiwit

Bereiding:

Snijd de haasjes van de filets en doe ze in de keukenmachine samen met de dragonblaadjes, geschilde appelpartjes en eiwit. Maak op smaak met peper en zout. Draai het geheel tot een farce. Doe de farce in een spuitzak.

Snijd de kipfilets in, zodat het vulbaar wordt. Vul de borsten af met de farce. Maak de filets op smaak met peper en zout. Bak ze 5 minuten goudbruin aan in een koekenpan. Leg ze vervolgens op een ingevette ovenschaal en laat de filets nog 60 minuten doorgaren in een oven van 75 graden.

Hartige cheesecake

Ingrediënten: 

  • 250 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g gerookte spekjes
  • 1 tl vadouvan
  • 250 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper

Bereiding: 

Sla de crème fraîche los met de eieren en spatel gezeefde bloem erdoor. Voeg de vadouvan, parmezaan en peper uit de molen toe. Beboter de vormpjes, verdeel de spekjes hierin en vul deze vervolgens voor de 3/4 met het mengsel. Bak ze 15 minuten af op 180 graden.

Jus van rode biet

Ingrediënten: 

  • 0,7 l rode bietensap
  • 2 dl rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl venkelzaad
  • 6 knoflooktenen
  • 2 ui, fijngehakt
  • 200 g koude klontjes roomboter
  • 1 venkel
  • 2 steranijs

Bereiding: 

Fruit de gesneden venkel, ui, knoflook, tijm, venkelzaad en steranijs aan. Voeg de bietensap en wijn toe. Breng het geheel aan de kook. Kook dit in tot 2 dl . Zeef de vloeistof en breng weer aan de kook. Haal dan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de saus nu niet meer koken.

Geef een reactie