Indische saucijzenbroodjes van Robèrt

Indische saucijzenbroodje zijn, afhankelijk van het formaat, heerlijk voor als hapje tussendoor of als smakelijke lunch. Met dit recept van Robèrt staat het in een mum van tijd op tafel!

Ingrediënten (10 saucijzenbroodjes):

  • 500 gram gehakt
  • Indische kruiden
  • flink wat pindakaas / satésaus
  • 10 plakken bladerdeeg
  • (losgeklopt) ei
  • peper en zout

Bereiding:

Kruid het gehakt naar smaak, maar doe er in ieder geval Indische kruiden bij. Doe er een flinke hoeveelheid pindakaas of pindasaus bij en meng het door elkaar.

De bedoeling is dat het een heel smeuiig geheel wordt zodat u het met een spuitzak kunt opspuiten. Als de massa te droog blijft, voeg dan wat extra satésaus/pindakaas toe.

Doe het mengsel in een spuitzak. Leg op een bakplaat plakken bladerdeeg uit en spuit in het midden een sliert van het gehaktmengsel.

Rol de pakketjes bladerdeeg losjes op en bestrijk met een losgeklopt ei.

Doe de broodjes daarna 30 minuten in de oven op 200 graden.

Geef een reactie

Reacties (7)

    Chribet says:

    Robert wat bedoel je met Indische kruiden?

    Jokesk says:

    We hebben het, naast bladerdeeg, ook met filodeeg geprobeerd.
    Het smaakte heel goed en is ,voor die niet tegen vettig eten kan, een heel goed alternatief.
    Omdat filodeeg snel droogt moet je snel werken.
    Met natte handen werken is ook iets wat tegen uitdrogen helpt en het gedeelte wat je even niet gebruikt afdekken met een vochtige doek.

    Jokesk says:

    Is de Indische kruiden(mix) het zelfde als ‘garam masala’?
    Garam masala kun je namelijk bij de grotere supermarkten kopen. Indische kruiden(mix) zag ik niet.

      Jokesk says:

      De garam masala smaakte heel goed in de gehakt.

      MAX Vandaag says:

      Beste Jokesk, bedankt voor uw bericht. Beide kruidenmixen hebben wel overeenkomsten, maar de garam masala is toch net wat anders en komt uit India. Op zich moet de Indische kruidenmix overigens ook wel bij de grotere supermarkten te koop zijn. Maar goed om te lezen dat het met de garam masala ook heel goed smaakte!

    bakliefhebber says:

    Waarom klopt het recept niet met wat je op tv maakt, in de uitzending doe je soezenbeslag toevoegen aan het gehakt maar in het recept wat online staat staat dit niet vermeldt.

    Hoeveel soezenbeslag moet ik toevoegen??

      MAX Vandaag says:

      Beste bakliefhebber, bedankt voor uw bericht. Deze Indische saucijzenbroodjes heeft Robèrt in 2016 gemaakt. Voor zover wij kunnen zien werd daar geen soezenbeslag bij gebruikt. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag