kip

Gekaramelliseerde kip met kouseband van Sandra

Kousenband is een populaire groente in de Surinaamse keuken. Het zijn groene peulen die wel een meter lang kunnen worden. De smaak is iets pittiger dan die van onze Hollandse sperziebonen. Het is leuk om deze groente eens uit te proberen en smaakt heerlijk met kip!

Ingrediënten:

  • 400 gram kippendijenfilet (1 kippendijfilet p.p.)
  • 50 gram bloem
  • 2 rode uien in kwarten
  • 2 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepel honing
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram verse bladspinazie
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 bosje kousenband (als je dit niet kunt krijgen, neem dan sperziebonen)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de puntjes van de kousenband en snijd in 3 of 4 stukken (de grootte van een normale sperzieboon). Kook de kousenband in 15 minuten gaar.

Verhit olie in een koekenpan. Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Doe wat bloem in een kom, voeg de kip toe en hussel totdat alle kip bedekt is met een laagje bloem. Bak de kip rondom bruin. Voeg een eetlepel honing toe en een scheutje warm water. Laat bakken tot de kip gaar en glazig is.

Bak de rode ui  in olijfolie. Neem hier de tijd voor, dan wordt de ui lekker zoet. Blus af met balsamicoazijn. Voeg ook een eetlepel honing, de kousenband en de cherrytomaatjes toe. Meng met de spinazie en rijst.

Serveer met de kip.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reacties (3)

    PeterRotterdam says:

    Dit onderdeel van het programma is echt totaal niet intressant voor de doelgroep

      Marion Nitzsche says:

      Hoe komt u daar nou bij?

    Annemieke1 says:

    Wat een heerlijk recept! Kookplannen voor vanavond omgegooid, nu naar de supermarkt om het straks uit te proberen!