Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes met citroencrème van Robèrt

Ze heten dan chocoladekoekjes, maar eigenlijk zijn het minitaartjes. De combinatie van de chocolade met de citroencrème is lekker en heerlijk fris.

Ingrediënten (voor 25 stuks):

Voor het chocoladeboterdeeg:

  • 230 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak

Voor de citroencrème: 

  • 75 milliliter citroensap
  • 90 gram poedersuiker
  • 6 eidooiers
  • 60 gram suiker
  • 40 gram boter, in stukjes

Voor versiering:

  • vers fruit
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Van het chocoladeboterdeeg:

Meng de bloem met de cacao, de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een paar uur rusten in de koelkast.

Van de citroencrème:

Meng alle ingrediënten behalve de boter en breng ze geleidelijk aan de kook. Voeg de boter toe en breng de massa opnieuw aan de kook. Giet de citroencrème in een platte schaal, dek af met plasticfolie en zet hem in de koelkast.

Van de koekjes:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰C. Rol het chocoladeboterdeeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het zo 5 minuten in de vriezer.

Haal het deeg uit de vriezer, snijd het in vierkantjes van 5 x 5 centimeter en leg de plakjes onmiddellijk op een omgedraaide muffintray. Bak ze 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Haal de citroencrème uit de koelkast, roer glad en spuit een dopje in de afgekoelde chocoladekoekjes. Decoreer elk gebakje met vers fruit en poedersuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

 

Geef een reactie