Zorg zonder eigen risico

Iedereen heeft recht op goede zorg, ongeacht zijn afkomst of inkomen. Maar er staat een boete van €385,- op ziek zijn: het eigen risico. Tien jaar geleden werd het zorgstelsel ingevoerd, gebaseerd op concurrentie en vrije marktwerking. Resultaat: de zorgverzekeraars kregen steeds meer macht en het basispakket werd steeds verder uitgekleed.

De zorg is veel te bureaucratisch en er is te veel verspilling. De kwaliteit is omlaag gegaan, de kosten omhoog. Zodanig zelfs, dat de zorg voor velen onbetaalbaar is geworden en menigeen doktersbezoek mijdt. En dat terwijl de zorgverzekeraars ieder jaar gemiddeld een miljard euro winst maken! Dat moet anders. Daarom is het initiatief genomen om te komen tot één Nationaal Zorgfonds. Zonder zorgverzekeraars, zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen en bonussen voor zorgbobo’s. Zorg laat je niet over aan commerciële partijen, het is een primaire taak van de overheid. Het Nationaal ZorgFonds garandeert zorg voor iedereen, zonder eigen risico. Ziek zijn is namelijk geen keuze. Wilt u meer weten over dit plan? Ga naar nationaalzorgfonds.nl en vraag een gratis actiepakket aan. Er is al veel draagvlak bij de burgers, nu is de politiek aan zet.

(Bron: MAX Magazine)

Geef een reactie

Reacties (26)

    weitgraven says:

    De stijging van de eigen bijdragen is een schande veel ,vooral oudere kunnen het al bijna of helemaal niet meer bij benen.maar daar hebben ze in de Haag maling aan.

    Marijke says:

    Zet hem op, wij staan achter dit plan en wachten op het actiepakket zodat wij dit plan nog meer kunnen promoten.

    Ge Hiddinga says:

    Wij als gepensioneerden kunnen de zorg niet meer ophoesten,ik was altijd gezond en opeens ziek en heb hulp nodig en een glazenwasser ,maaf de pensioenen gaan niet omhoog we zijn alleen maar gekort de afgelopen jaren ik stem dus nooit weer op deze partijen ,trouwens ook geen D66 en Groen Links,want die hebben onze pensioenen ook verkwanseld aan de EU.

    Edwin de Vries says:

    Ik heb het dit jaar zo moeten doen.
    Zorgtoeslag € 83 en een verhoogd eigen risico erbij moeten nemen voor de premiekorting.
    Premie per jaar is nu 890 per maand omgerekend € 74. Eigen Risico is nu wel 885,-
    Ik ben Nugger; geen uitkering en als ik geen werk heb dan heb ik ook geen inkomen.
    Dit was de enige manier om aan de verplichting van de zorgverzekeringswet te voldoen.
    Anders ga je nog veel dieper de problemen in. Nu betaal ik iets waarvan ik geen gebruik kan maken.
    In Nederland, het rijke Nederland zijn er meer en meer mensen die gigantisch tussen de wal en het schip vallen.
    1 januari 2018 gaat de Mantelzorgboete in op de AOW. Ik woon nu noodgedwongen in bij een van mijn ouders.
    Voor dec 2017 zal ik daar dus hoe dan ook moeten vertrekken anders verliest mijn vader dus ruim 330 euro van zijn AOW.

    Annetzinke says:

    De zorg is inderdaad niet meer te betalen. Mijn man is chronisch ziek en heeft ondersteuning thuis. Ik heb spierreuma maar werk nog fulltime. Beide zijn we verzekerd in een duur pakket ivm onze chronische aandoeningen. Eigen bijdrage ziekte kosten zijn dus elk jaar volledig gebruikt , maar we worden dan ook nog gestraft dat mijn man ondersteuning thuis krijgt. Dit is nodig omdat ik werk. Maar omdat ik een salaris verdien moeten we ook nog een keer een hoge eigen bijdrage betalen aan het CAK. Dus ik ben een werkende mantelzorger en wordt financieel dubbel gestraft. Dus ik zeg kom maar op met een verzekering waar je geen eigenbijdrage meer hoeft te betalen

    Anna Kempenaar-vietmeijer says:

    Dat zou een zegen zijn.
    Want er zijn nu heel veel mensen die het niet meer kunnen betalen.

    bertraveling says:

    Dit kabinet heeft bloed aan hun handen. Voor velen is de zorg niet meer te betalen, daarom gaan ze niet of te laat naar de arts. Met alle gevolgen van dien en dat kan dit kabinet aangerekend worden. Zij hebben levens op hun geweten.

    Hanneman says:

    Ja! Het is waar. Even wat rondgeneusd op sites waar de antwoorden te vinden waren. Het is een récht!
    Alleen laat de zorgindustrie graag even weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om dat recht te bewerkstelligen streepje te verzilveren. Ik heb persoonlijk recht op een BMW 7. Hoe ik die ooit ga rijden? Ik weet het niet. Zo heb ik ook recht op (goede) zorg. Mitsdien ik een voldoende zwaarwegende superpolis kan overleggen is er wel wat mogelijk. Heb ik daarentegen een gewone standaardpolis dan komen bezoekjes aan een specialist mij al duur te staan. In mijn jeugd bestond er nog zoiets als het systeem van een ziekenfonds. Je betaalde ziekenfondspremie via je werkgever en je kon naar de dokter of in ernstiger gevallen zelfs het ziekenhuis. En voor de draagkrachtiger chique was er de mogelijkheid om “particulier” te wezen. Ik geloof zelfs dat in de discussies over het wel of niet privatiseren van de zorg men het argument bezigde dat door het privatiseren de zorg voor iedereen gelijk zou worden en dat zich het verschil tussen fonds en particulier, wat men onwenselijk achtte, zou ópheffen. Mijn idee is dat als de rekening vanwege haar absurde hoogte niet meer kan worden voldaan dat de levering en kwaliteit achteruit holt. En de regering Rutte heeft zo gretig beperkt, gekort, “beheersbaar gehouden”, uitgehold, afgeschaft en opgeruimd dat grote groepen in de samenleving met meestal onoplosbare inkomensproblemen zitten en inmiddels de gang naar de dokter niet meer maken. Terwijl een krimpende groep méérverdieners dankzij hun fors betaalde platinumdroompolis voor al hun kwesties overal terecht kunnen zonder gelazer met deurwaarders of bangigheid over de te volgen rekening. Dit op te richten zorgfonds lijkt wat op het ziekenfonds. Het is alleen een heel andere tijd. Ook een zorgfonds krijgt rekeningen en krijgt te maken met een genadeloze markt. Dat uitsluiten van zorgverzekeraars of anderszins aan zorg “verdienenden” is een prachtige gedachte om niet te zeggen een prachtig ideaal. “Veel draagvlak bij de burgers en nu is de politiek aan zet?” Vrees dat dat wat mager is om het ideaal verwezenlijkt te zien. Er is in Nederland van alles verziekt door onze grote leiders en enkele leidsters waarvan de bevolking vindt dat het zou moeten veranderen of worden teruggedraaid. Is ook heel veel draagvlak voor en eveneens is de politiek “aan zet”. Maar zolang we niet anders gaan stemmen zal dit ideaal een ideaal blijven. De wederkomst van het ziekenfonds, gossie, het krijgt iets religieus.

    Jannekeirene says:

    Zeker onrechtvaardig zelf borstkanker gehad en ben ieder jaar de hoge eigen risico bijdrage kwijt aan oedeemtherapie bij de fysiotherapeut

    Jaap Aafjes says:

    Het lijkt er erg veel op dat hoe hoger het eigen risico wordt, des te meer wij voor medicijngebruik moeten bijbetalen. Onlangs voor 2 dagen medicatie voorgeschreven gehad door huisarts. Ik kreeg door de apotheek voor 100 dagen aan huis afgeleverd . Nadat ik het overige medicijn terug bracht ( voor 98 dagen bruikbaar)kreeg ik later een declaratie van Zilveren Kruis Achmea somma €72.37 voor dat wat voor mijn ogen weg gegooid werd. Schandalig, ik heb daar een klacht over ingediend. Klaag dan niet op TV dat ouderen GEEN medicijnen meer ophalen en dit miljoenen kost voor apothekers.

    Lies Baarsma-siemensma says:

    Wat een fijn idee, als dat eens waar kon zijn dat Zorgfonds dan doe ikmee

    Paul says:

    Graag wil ik op de hoogte gehouden worden ,over de stand van zaken .Het nationaalzorgfonds spreekt mij als
    chronisch patient erg aan.

    jankoostra@home.nl says:

    Ik wens jullie veel succes. Heb het gratis pakket binnen gekregen. Poster hangt al voor het raam. Deel het diverse malen via Facebook. Hoop dat dit gaat lukken. Sta voor 100% achter jullie.

    mieke.b@upcmail.nl says:

    Voor elke burger met een kleine beurs moet gezondheidszorg haalbaar en betaalbaar zijn.
    Zoals het destijds bij het “ziekenfonds” geregeld was, vond ik dat het meest prettig.
    Inkomensafhankelijk zou natuurlijk geweldig zijn, maar wie voert de controles uit.
    Controle achteraf vind ik slecht omdat je altijd het risico loopt om te moeten bijbetalen, net als bij de WMO. Slechte systemen hoor. En de bewindslieden die hier allemaal voor gezorgd hebben, hebben inmiddels de politiek verlaten en elders een heel goed betaalde baan gevonden.
    Max doe je best om dit voor elkaar te krijgen. Zorg ervoor dat we in Den Haag gehoord worden!

    hennyvanderwal says:

    Ik ben de mening toegedaan dat dit een goed voorstel is,dit zal zsm opgetuigd moeten worden.
    Vele mensen worden moe en radeloos,hoe het nu verder moet in de zorg.
    Er is geen geld meer, bezuinigingen moeten nu eens op houden, ook de graaiers met de witte boorden moeten zich schamen dat zij zich rijk rekenen. Men kan wel zegen dan moet die of die maar bijspringen. De rijken hebben het goed voor elkaar zij Kunnen namelijk wel sparen voor de oude dag.

    Maar de mensen (gepensioneerden) die kunnen dit niet en voor al de vele ouderen, die kei hard hebben moeten werken en die Nederland op de kaart hebben gezet. Niet de jeugd van nu die maar wat roepen laat deze maar eens net zo lang werken als al de ouderen. Deze gaan gemiddeed pas met hun 30 werken. Al met al is het een grote dieven bende dien geen enkel respect meer heeft voor de oudere medemens. Kan de regering wel roepen respect maar weten zij eigelijk wel wat dit is.

    Met vriendelijke groet

    Henny van der Wal

    ria verbaandert says:

    het zal tijd worden

    oosterwijck says:

    Het systeem van ziektekostenverzekering is in Nederland helemaal verziekt, door de hoge maandelijkse premie en de hoge eigen risico bijdrage. Ook voor medicijnen betaal je in Nederland veel meer als in de omringende landen.

    Een vergelijk met Belgie: Daar betaal je €150 per jaar aan ziekenfonds (mutualiteit genoemd) dat is €12.50 per maand. En voor medicijnen (die al 200% goedkoper zijn als in Nederland) betaal je een kleine eigen bijdrage, van ongeveer 20% de rest wordt vergoed. En de apotheek vraagt geen extra geld voor het oplezen van de bijsluiter. Je krijgt de beste voorlichting en adviezen op een heel vriendelijke wijze, geheel gratis. Voor veelgebruikers is er een klantenkaart die nog eens 10% extra korting oplevert. Voor huisartsbezoek betaal €1.50 “Remgeld” per keer. Voor het ziekenhuis kun je een luxe verzekering nemen, waarmee je een eigen kamer krijgt en een menukaart, die verzekering kost €145 per jaar (tot 60 jaar) en €220 per jaar (boven de 60 jaar).

    Maak eens vergelijk, hoeveel goedkoper een loonslaaf uit is, als hij net over de grens woont (op fietsafstand van Den Haag)

    Zet dat maar eens af tegen die oplichters in Nederland, die je beroven, met een maandelijkse premie van €110 en een aanvullende verzekering van €40. Het eigen risico is de grofste manier van oplichting die je maar kunt indenken. Juist de zwakste in de samenleving zijn daarvan de dupe.

    Dank je wel gewetenloze VVD en en laffe meelopers. Jullie aanhang, de uitverkorenen, met topsalarissen uit de overheids pot (en daarnaast ook nog het frauduleus graaien en belasting ontduiken), kunnen die hoge ziektekostenverzekering wel ophoesten, maar de loonslaven die voor het minimum loon, zich kapot moeten werken, betalen het gelach. Kijk eens naar Belgie, daar is het leven voor de loonslaven veel draaglijker en betaalbaar. Ook al graaien en frauderen de uitverkorenen daar ook naar hartenlust, naast hun top inkomens.

      Philger says:

      Wij weten niet hoe deze mijnheer aan die gegevens komt. Wij betalen in ieder geval 44,50 p.p.p.maand voor ziekenhuis e.d., doktersbezoek kost 4 euro per keer en van de medicijnen die wij gebruiken, betalen wij 25%. Verder betalen wij voor een bezoek aan een specialist ook weer 25%.Buiten dit alles betalen wij voor de zorgverzekeringswet 294 euro en nominale premie 786 euro in Nederland.Het is ook in België dus niet zo goedkoop!

    Everdina says:

    Het nederlandse volk moet eens wakker worden en niet zo met zich laten sollen, door de overheid.
    Ook die mantelzorg boete moet eraf.

    Ik heb zelf een studerende zoon bij mij wonen, of moet Ik hem op straat sturen? dit is te zot voor Woorden. Mensen wordt eens Wakker!

    Atie says:

    Ik wil ook een nationaal zorgfonds.

    Philger says:

    Het lijkt mij een heel goed plan en wij hopen, dat U succes hebt. Wij horen graag wat wij kunnen bijdragen aan dat onderzoek.

    harry says:

    Natuurlijk heb ik mij hier al lang voor opgegeven.

    Ik ben er heel erg voor om al die bureaucratie de deur uit te schoppen en de zorg zonder management te laten functioneren én alleen door mensen die er wél verstand van hebben.

    Met vriendelijke groeten,

    Harry van Laak.

    aapje says:

    Jan, het deed mij een waar genoegen dat eindelijk eens duidelijk op TV een BN zich uitspreekt over de gigantische puinhoop van ons huidige zorgstelsel. De uit de pan rijzende registratiegekte, de macht van de verzekeraars en steeds minder voor steeds meer……. Met een ministers wier partner de grotere zorgverlener faciliteert om zo min mogelijk concrete zorg te leveren voor een zo groot mogelijk bedrag. Heb ooit, als deel van groep mensen van de vrije psych, ruim vóór de Zvw gerealiseerd werd, dit alles trachten tegen te houden. Veel is voorspeld door ons. Destijds was vrijwel niemand van de media geinteresseerd. Gelukkig wordt men wakker en is MAX kennelijk klaar wakker……. Inderdaad een nationaal zorgfonds en de ouderenzorg die jij aan het ontwikkelen bent zijn broodnodig.

    HennyOdW says:

    Met de mevrouw die vandaag, 28 augustus 2016 bij Buitenhof een zeer duidelijke en heldere omschrijving gaf waarom wij van het huidige zorgsysteem af moeten, ben ik het zeer eens.
    De macht van de zorgverzekeraars moet weg en het eigen risico is voor veel mensen ook een reden om te laat naar de dokter te gaan met alle gevolgen en kosten van dien.
    Ik heb mij dan ook onmiddellijk bij het nationaalzorgfonds.nl ingeschreven!

    g maasen says:

    kom maar op met het actiepakket.
    we zijn er helemaal klaar mee, met al die stijgingen van zorgpremies en eigenrisico bedragen.
    het is niet meer voor de gewone man op te brengen.

    KunstenaresCarla says:

    vanaf het moment dat de ziekenfonds werd afgeschaft is de zorg onbetaalbaar geworden voor mensen met een laag inkomen, ouderen en mensen met een uitkering kunnen het gewoonweg niet meer betalen, onze zorg waar Nederland zo befaamd om was word systematisch kapot gemaakt door de zorgverzekeringen, die er alleen maar op uit zijn om hun klanten armer te maken, als het niet de eigen bijdrage is dan zijn het wel de premie’s die ook steeds hoger worden, men word van beide kanten uitgekleed, de eigen bijdrage gaat onverminderd omhoog en de premie’s ook, het word inderdaad tijd dat het stop word gezet deze kaalslag op de minima, een nationaal zorgfonds zonder eigen risico is dan een prima alternatief.